Door: Ton van der Smit (projectleider Eye For Others)

Hoe iemand van een droom een werkelijkheid kan maken. Mijn vriend Andro Vos was werkzaam bij het Nederlands Forensisch Instituut in Nootdorp. Andro had een hoge functie en een prachtige baan. Tot hij 8 jaar gelden in Zuid-Afrika getuige was van een wildstroperij. Vanuit een helikopter was een neushoorn neergeschoten en vervolgens hadden de criinelen met een kettingzaag zijn hoorn afgezaagd. Andro ging samen met een Ranger naar de plaats van het misdrijf en zag hoeveel forensisch materiaal werd vertrapt en vernietigd. Toen ontstond zijn droom om een forensisch veldlaboratorium te maken in Zuid-Afrika, zodat de daders van ivoor stroperij sneller kunnen worden opgespoord en veroordeeld.

Samen met een vriend Gregory Simpson (voormalig veearts in de Kruger Wildtuin) en Fred van Alphen (funding) zijn ze gestart om de Wildlife Forensic Academy in De Westkaap bij Buffelsfontein te bouwen en in te richten. De eigenaar van dit wildpark mocht de opening verrichten Voor alle info https://wildlifeforensicacademy.com/

Voor Andro was het 7 jaar afzien. Voor Petra (zijn vrouw) was het 7 jaar inleveren, maar op 13 mei 2022 was dan de officiële opening. Professor Claire Gwinnett van de Stafordshire University in Engeland en Professor Erwin Schwella van de Hugenoten Universteit in Wellington waren 2 sprekers. Samen met mijn vriend Johan Bean, generaal van de South African Police Services (cluster Kimberley) mocht ik deze opening meemaken. Heel mooi maar ook ontroerend om te zien hoe iemand gelooft in zijn droom en dat gewoon waar maakt. Zonder de steun van zijn vrouw en kinderen had hij dit niet kunnen doen.

Andro van harte gefeliciteerd en heel veel sterkte de komende tijd