Woensdag waren we weer een dag op het project.

In de oudste groep observeerden we eerst, waarna we met Janine de observatie bespraken. We vertelden wat er allemaal al goed ging, zoals rustig praten. Ook bespraken we waar ze nog aan zou kunnen werken en op welke manier ze dat aan zou kunnen pakken. Morgen hopen we hier verder aan te werken.

Annelie maakte met een aantal kinderen van de oudste groep een puzzel. Dit vinden ze nog best lastig, maar des te blijer zijn ze wanneer ze een passend stukje vinden. Het is leuk om te zien hoe de kinderen reageren als je ze een complimentje of een high five geeft. Na een tijdje begonnen ze zelf voor elkaar te klappen en te juichen, prachtig!

Janneke leerde de kinderen van de jongste groep ‘hoofd, schouders, knie en teen’. De kinderen deden erg fanatiek mee en wilden steeds ‘vinniger’ (sneller). Toen de begeleider binnenkwam, wilde zij het liedje ook graag leren en daarom deden we het liedje en de  bewegingen nog een paar keer.

Tussendoor werden we tijdens het buitenspelen bekogeld met ballen. De kinderen vinden het erg leuk om over te gooien of te voetballen met ons. Daarbij maakt het voor hen niet uit of de ballen goed opgepompt of halfleeg zijn; ze genieten van wat ze hebben en maken dankbaar gebruik van het speelgoed. Daar kunnen wij nog wat van leren.

Annelie en Janneke