Maandag mochten we na een druk, maar leuk en leerzaam weekend weer naar het project. De zon scheen en daar genoten we na een koud en regenachtig weekend des te meer van. Deze keer ging Janneke naar de oudste groep en Annelie naar de jongste. Bij de oudste groep werd het schrijven van de 10 geïntroduceerd en Janneke hielp de kinderen met het werkblad. Daarnaast hielp ze de begeleider om positief te blijven, ook (of: juist) als de kinderen het lastig vinden.

In de jongste groep leerden de kinderen om lussen te schrijven. Voor veel van hen was dit een erg lastig karwei, maar dat gaf niks. Ze genoten van de aandacht en hulp die ze kregen. Daarna mochten ze met de blokjes spelen. De torens worden steeds hoger, en daar zijn de kinderen erg trots op (Auntie, kijk!). Daarnaast hebben we met beide groepen met een parachute gespeeld. Alle kinderen en begeleiders hielden het kleed aan de buitenkant vast en tilden het kleed toen op, waardoor de bal die erop lag begon te dansen. Vervolgens deden we een spel waarbij de kinderen om beurten onder het kleed door mochten lopen. Ze vonden het erg leuk om te doen.

Na school zijn we weer met Daniël op huisbezoek geweest bij een aantal kinderen. De verschillen tussen mensen, hun huis en mentaliteit, zijn groot. Het blijft heftig om te zien hoe ze hier leven, vooral wanneer je je bedenkt dat het hier in de winter ’s nachts regelmatig vriest. Toch is het ook mooi om te zien hoe trots de mensen zijn op hun huis en hoe ze het hun eigen plekje maken.

Annelie en Janneke