Op woensdagochtend gingen we een kijkje nemen bij de ‘breiclub’ Helpende Hande. Deze groep, opgericht door Eye For Others, bestaat uit enkele vrouwen die enkele dagen in de week samenkomen om te handwerken. Zij maken onder andere kleding en gebreide of gehaakte poppetjes. Het was erg leuk om met hen kennis te maken en om te horen wat hun plannen voor de komende tijd zijn.

Aan het einde van de ochtend gingen we terug naar het project. Hier hebben we nog even met de kinderen gespeeld en snel geluncht, om vervolgens met de begeleiders van de twee groepen naar Kimberley te gaan. In Kimberley hebben we verschillende winkels bezocht om nieuw speelgoed te kopen voor op het project. Het meeste speelgoed waar de kinderen daar mee speelden was al erg oud en vaak ook kapot. We hebben een hoop mooi speelgoed gevonden, zoals duploblokken, autootjes en Afrikaanse voorleesboekjes. Het was leuk om de verbaasde gezichten van de begeleiders te zien, toen de kar voller en voller begon te raken.

Donderdag hebben we het speelgoed op het project uitgepakt en mochten de kinderen er voor het eerst mee spelen. Hun gezichten spraken boekdelen; ze waren er erg blij mee.

Annelie en Janneke