Woensdagmiddag zijn we na een reis van meer dan 24 uur eindelijk op onze bestemming in Zuid-Afrika gearriveerd. We zijn hartelijk ontvangen op het buitenverblijf genaamd ‘de Vlinder’, waar we daarna tijd hadden om te rusten en te genieten van de omgeving.

Donderdagochtend reden we met Ton en Esther naar het project in Ritchie. Het was bijzonder maar ook heftig om te zien hoe de mensen hier wonen en hoe de pre-school er uitziet. We merkten dat de kinderen erg blij waren om op school te zijn en dat ze genoten van dingen die wij gewoon zouden negeren, erg interessant om te zien! Toen de les begon, keken we eerst mee met de begeleiders en na de pauze hebben we allebei lesgegeven aan de groepen. Toen de kinderen eten kregen, reden wij terug naar de Vlinder. Het laatste deel van de rit hebben we gelopen en genoten van het uitzicht.

Vrijdag was er maar één begeleider op het project, dus hebben wij een groep overgenomen. We hebben blokkentorens gebouwd, zijn aan het tellen geweest en hebben zakgelopen. Aan het eind van de dag zijn we naar het logeeradres gelopen, waar we de komende weken zullen verblijven. We hopen een paar leuke en leerzame weken te hebben met elkaar.

Annelie en Janneke