Al rijdend door Ritchie zien we verschillende groepjes jongeren lopen met allemaal hetzelfde jasje aan. Bij een groepje meisjes stoppen we aan vragen waar die jasjes van zijn. Zij vertellen dat iedereen die van die middelbare school in de Metriekklas zit zo’n jasje heeft gekregen voorzien van jaartal en naam. We mogen foto’s maken en we hebben een leuk gesprekje met ze. Zij willen graag samen met onze vrijwilligers iets betekenen voor de gemeenschap.

Afgelopen woensdag was de nationale jeugd dag in Zuid-Afrika. Wij hebben deze 5 meiden gevraagd om dit met ons op het project (zodat ze ook een beeld kregen waar en waarvoor wij werken) te vieren. Ze waren erg enthousiast en willen graag vrijwilligerswerk bij het project doen.

Los van deze meiden ondersteunen wij Janine. Zij heeft een moeilijke jeugd gehad en te vroeg gestopt met school. Zij wilde alsnog haar Metriek gaan halen en daar is zij dit schooljaar mee begonnen. Wij zijn erg trots op haar hoe goed zij dit doet. Ze haalt hele mooie cijfers en dat allemaal naast haar werk op het project. Daar is zij ’s morgens juffrouw van een groep kinderen en ’s middags gaat zij naar school.