Op dit moment werken mensen van Moving Forward in de crèche en in de groentetuin. Er zijn plannen om meer deelprojecten te ontwikkelen en dit gaat stapje voor stapje.

Op de crèche zitten 20 kinderen verdeeld over 2 groepjes, de jongsten aan de ene kant en de kinderen die komend schooljaar naar de school gaan aan de andere kant. De container die we hiervoor gebruiken is daarom in tweeën gesplitst. Omdat het nu winter is staan er 2 gaskachels zodat het lekker warm is wanneer de kinderen komen. Voor de veiligheid gaat deze uit op het moment dat de kinderen les krijgen. I.v.m. de Coronaregels wordt bij binnenkomst bij ieder kind de temperatuur opgemeten, ze dragen een mondkapje en de handen worden gesprayd. In de klas hangt een poster met de regels en deze worden elke dag klassikaal doorgenomen. Heel leuk om te zien hoe de kinderen alles woordelijk herhalen!

Verder wordt er veel gezongen met de bijbehorende dansjes. Je ziet de kinderen genieten! Ook mogen ze op bepaalde momenten buiten spelen en krijgen ze les in de groentetuin. ’s Morgens krijgen de kinderen eerst een bord pap voordat er wordt begonnen met de les want met een lege maag kun je niet goed concentreren. Tegen 13.00 uur krijgen ze weer een maaltijd. De ene keer rijst met saus een stukje kip, de andere keer iets met aardappels of boontjes. Onze kok maakt een schema zodat er een afwisselend menu is.

Nadat iedereen lekker heeft gegeten kunnen ze nog even spelen totdat ze om 14.00 uur weer worden opgehaald en de crèche dag voorbij is.