In de gemeenschap barst het van de honden en katten. De meesten zijn niet gesteriliseerd of gecastreerd waardoor er meer en meer komen. Een reden  dat er geen sterilisatie of castratie plaatsvindt is dat het geld kost. Nog een reden is dat er geld verdient wordt aan de verkoop van puppy’s en kittens. Helaas gaan er ook veel dood door slechte verzorging of onwetendheid. Teefjes die nestje naar nestje krijgen, dat is niet gezond.

Ik heb vorige week een gesprek gehad met de dierenarts om te vragen of we hier iets aan kunnen doen. Ik weet dat zij al eerder in het  township honden en katten heeft geholpen. Zij is bereid om hieraan mee te werken. Zij weet dat in Kimberley een dierenarts zit die een mobiele praktijk heeft en gaat hen ook benaderen. De eerste stap voor dit projectje is gezet, wordt dus vervolgd.

Voor nu is de volgende stap om geld in te zamelen zodat de inkoopkosten van wat nodig is gedekt kan worden. De dierenarts heeft toegezegd om geen uren in rekening te brengen, zij doet dit gratis. Ik denk zelf aan een crowdfundingsactie of het benaderen van de Partij voor de Dieren.

Wie helpt mee?