Zuid Afrika, blijft heel bijzonder!

Ik wil graag een mooie en bijzondere ervaring delen van de afgelopen 4 jaar ‘Zuid Afrika’. Het land en de mensen daar hebben mij helpen nadenken wat echt belangrijk is en wat er echt toe doet!

Vier jaar geleden begon mijn eerste reis en kennismaking met Zuid Afrika door te helpen met een ICT project in Ritchie. Jongeren kennismaken met computers, ict, software etc. 2 jaar geleden kreeg ik de eer om bij de bruiloft van de oprichter van Eye For Others bij te wonen. In die periode heb ik al gezien welke projecten werden gestart en al liepen zoals ‘Helpende Hande’ en ook ‘Moving Forward’.

Afgelopen 2 weken was ik er weer. Het project ‘Helpende Hande’ loopt nog steeds goed en daar ben ik weer op bezoek geweest bij hardwerkende vrouwen die zelf kleding maken en verkopen.

Het project ‘Moving Forward’, geïnitieerd en gestart in Township van Ritchie (Alexandra Park) door Bernice, de lokale bevolking en Eye For Others loopt heel goed! Daar is overigens 3 weken geleden een monument voor haar hulp onthuld.

Moving Forward is een project met enkele containers die daar zijn geplaatst. Deze bevatten onder meer een crèche en een politiepost . Zie ook https://www.eyeforothers.nl/projecten/moving-forward/. Ik heb daar ervaren wat er allemaal gebeurd en wordt ontwikkeld en is prachtig om te zien. Lokale bevolking werken samen en het doel is om alles daar veiliger te krijgen en de kinderen ‘van de straat’ te houden.

Ik heb daar ‘Ome Klaas’ geholpen met een watertank te plaatsen, een deur te repareren en heb daar in de containers geverfd.

Ik heb kennis gemaakt met Kedi & Bosman en voelde mij direct welkom. Ik werd meteen uitgenodigd om mee te blijven eten (meerdere avonden), we hebben samen gekookt en heb daar ook geslapen. En daar ook mooie gesprekken gehad. Door deze ervaring voel ik mij direct nog dankbaarder voor hetgeen wat ik heb. Kedi, Bosman en de andere mensen in Alexandra Park hebben het niet makkelijk, maar klagen niet en gaan door met hun ontwikkeling. Zij inspireren mij door hun mooie karakter en gastvrijheid. Fijn dat zij mij even in hun leven toelieten om te zien hoe het hier in Ritchie in Zuid Afrika gaat.

Vanuit mijn bedrijf Planaday zullen wij dan ook een mooi bedrag doneren aan Eye For Others om hun projecten te ondersteunen. Ik hoop dat deze blog ook andere zullen inspireren om dat ook te doen.

Steun ons…