Door: Esther en Céleste

Wat een indrukken en ervaringen beleef ik hier in Zuid-Afrika. Wat mij als eerste opvalt is het afval overal hier, de mensen/bewoners die iedereen gedag zeggen en de kinderen die veel lijken te waarderen. Soms weet ik van gekkigheid even niet zo goed wat ik moet zeggen of wat ik van bepaalde situaties moet vinden. Wanneer ik het vergelijk met Nederland valt mij heel veel op, maar ik blijf wel realistisch.

Zuid- Afrika is een bijzonder land, positief maar ook met minder mooie kanten. Woorden schieten mij soms tekort. Je ziet hier duidelijk verschillen tussen de bewoners in dit land. Wel zul je van geen één kind aflezen hoe ze hun thuissituatie beschouwen. Ze lijken allemaal vanaf de buitenkant gelukkig te zijn met wat ze hebben.

De 1e dag dat we op project zouden zijn en ik voor het eerst het project zou verkennen, stonden wij voor een dichte deur,’ wat een pech’. Het was Mandela dag daar stonden wij niet bij stil, haha 😊. Wij hebben deze dag ingevuld door bekenden van Demi en Esther op te zoeken. Doordat het Mandela dag was…. waren de meeste thuis. Wij zijn naar de rivier geweest. De hele dag waren wij wandelend onderweg.

Dag 2 herkansing, en ja hoor een open deur. Het enthousiasme van de kinderen trok mij direct aan. Wat een vrolijkheid en waardering toonden ze. Voetballen, stoelendans en dansen op de muziek. De kinderen zijn blij met de aandacht die ze krijgen dat geeft mij een goed gevoel. Liedjes zingen vinden zij ook te gek. Ik geniet erg van Zuid- Afrika op verschillende manieren.  Ik heb zeker nog heel veel zin om de aankomende 2 weken meer te gaan zien.

Groetjes Céleste.

In een eerder nieuwsitem heb je kunnen lezen over de groentezaden van World Seed Program. Deze mocht ik ophalen bij Stichting Derde Hands te Apeldoorn. Vandaag was de dag dat ik ze kon overhandigen en de bloemenzaadjes hebben we direct met de kinderen gezaaid. De overige zaden worden deze week gezaaid, want vanaf nu is de zaaitijd in Zuid-Afrika.

Groetjes Esther.