Dag 1

Om te zeggen dat onze heenreis subtiel is verlopen, is waarschijnlijk een understatement. Een goed begin met flinke vertraging op Schiphol, heeft ervoor gezorgd dat onze overstap op London Heathrow een groot feest was. Daar aangekomen, was onze overstap eigenlijk al vertrokken, waardoor wij in korte tijd onze vlucht hebben moeten omboeken. Met dit avontuur hebben wij het gehele vliegveld gezien, heen en weer gestuurd van gate naar gate. Gelukkig konden wij anderhalf uur later de volgende vlucht vanuit Londen Heathrow naar Johannesburg vervolgen.

Als we dachten dat onze reis hierna toch echt gemakkelijker zou worden, moesten wij opnieuw met wat teleurstelling dealen. Onze koffers waren namelijk niet meegekomen naar Johannesburg, die stonden nog ergens in Londen. Daarbij het besef dat wij toch wat meer spullen hadden meenemen in de handbagage, het gebrek aan schone kleren voor Agnes en Marcel was daarbij een feit.

Hierna hebben wij bij het huren van een auto alvast kennis mogen maken met de onvoorspelbare kanten van Zuid-Afrika, want ook dit was een uitdaging. Toch gelukt en met de auto’s op weg naar Ritchie was een hele beleving, lange rechte wegen met niks om ons heen maakten een flinke indruk. Om voor het donker aan te kunnen komen heeft Marcel in hoog tempo achter Ton aan mogen racen, met de natuurlijk nieuwe rijstijl aan de linkerkant van de weg.

De laatste afslag tot Voorspoed was dan eindelijk in zicht, maar ook met minder gelukt, een lekke band! Als een professioneel bandenwisselteam met Maureen als leider hebben we het toch gered om voor het donker op Voorspoed aan te komen. Achteraf kregen we te horen dat we niet de enige waren die al met lekke banden hadden mogen dealen, Bernice had de dag daarvoor ook al pech gehad. Een prachtige zonsondergang, het laatste stukje over een zandweg met de eerste wilde dieren maakte het alsnog een prachtig eind van de dag.

Dag 2

Wakker worden in een huis met niemand anders om ons heen in 5 kilometer afstand, behalve de dieren die hier leven, is erg indrukwekkend. Loeiende koeien hebben Maureen en Isa gezellig gewekt, en Agnes die mocht genieten van de bokken en paarden die rond het huis aan het wandelen waren. Een rustige opstart was dan ook wel nodig. Tijdens onze eerste wandeling als groep over het terrein hebben wij al ontzettend veel dieren mogen zien, van alle verschillende bokken, een flinke kudde gnoes, en wrattenzwijnen die zich een ongeluk schrokken door onze aanwezigheid.

Hierna een gezellige brunch gehad met Ton en de eerste introductie van de planning voor de komende dagen. Het weten wat we mogen gaan doen en wat er op de planning staat geeft ons allemaal meer duidelijkheid en nog meer motivatie.

De middag heeft ieder voor zich wat kunnen doen. Van middagdutjes, tot hout sprokkelen en meer genieten van de omgeving maakte het een prettige rustdag. Marcel en Isa hebben nog een mooie ervaring gehad met een van de elanden op het terrein, die rustig uit een boom aan het eten was terwijl wij rustig dichterbij konden komen. Het vrouwtje van de eland vond het echter maar niks, en bleef wel op veilige afstand.

Met een fijne avondmaaltijd, gezellige gesprekken en een kampvuurtje sluiten wij zo onze rustdag af, en maken wij ons klaar voor onze eerste avonturen in Ritchie.

[wpbgallery id=5606]