Vrijdag 9 augustus

Vrouwendag vandaag! De scholen zijn dicht en iedereen is vrij.

Vanmorgen gingen we naar het township (het dorp), nu om een kinderfeest te houden. André en Hester hebben allerlei spelletjes georganiseerd en materialen verzameld. We zijn erg benieuwd hoe het zal gaan. Hoeveel kinderen zullen er komen? Moeten we nog door de wijk?

Maar als we aan komen rijden komen er al snel groepen kinderen aangehold. En al snel zijn er zo’n 60 kinderen. De kinderen van 5-9 kunnen meedoen en we maken groepjes. Wat een feest als je naar die blijde gezichten kijkt!

Als de 5 ronden klaar zijn, gaan we de kinderen schminken en gaan de kinderen vanaf 10 jaar touwtrekken. Ik denk dat we wel 80 kinderen geschminkt hebben! Als we later door het dorp lopen zien we precies wie er mee heeft gedaan. ????

Na het kinderfeest gaan we eten bij ma Modupie. Zij heeft met de andere vrouwen lekker eten gekookt voor ons. En daarna gaan we met elkaar voetballen. Het is een drukte van belang, enorm gezellig en enthousiast.

Na het voetballen gaan we weer naar het huis van ma Modupie, daar kijken we een film. Ze heeft na het voetballen iedereen bij haar onder het afdak uitgenodigd (wat wij afgelopen weken gebouwd hebben) Dat past nooit!! …denken we… maar met meer dan 100 kinderen en volwassenen kijken we de film De boy who harnassed the wind. Wat een mooie ontroerende film, waargebeurd. De tranen schieten in mijn ogen als ik al die kinderen zie, het is nodig dat ze naar school gaan en goed onderwijs krijgen. Dat alleen doorbreekt de armoede…

Moe en voldaan gaan we weer terug naar Voorspoed, de naweek is begonnen.

Liesbeth

[wpbgallery id=5427]