Blog 12-08

Na een lekker weekend uitrusten, starten wij met een nieuw project: de shenti van oom Klaas. Deze shenti heeft een opknapbeurt nodig om in te wonen. We begonnen eerst met alle rommel rondom zijn shenti op te ruimen, zodat het niet vol met afval lag. Zijn shenti staat aan de rand van de township van Ritchie. Hij zal op deze plek in de gemeenschap gaan wonen. Wat is oom Klaas een mooi iemand met een warm hart, die mensen bij elkaar brengt. Dit sluit naadloos aan op ons vorige project bij ma Modupi, wat op loopafstand is.

We beginnen met palen zetten voor de omheining, zodat hij er veilig kan wonen. De buren van de andere shenties komen hem al snel helpen. Daarnaast had Oom Klaas de wens om een kippenhok (hoender hokkie) te hebben. Deze hadden we van tevoren gezaagd en konden we hem in elkaar zetten. Een groot hok voor wel 10 hoenders.

Het was een dag van hard werken. De meeste voldoening geeft het doordat we samenwerken met mensen uit de omgeving. Afrikaners zijn echt niet lui! Het is een plezier om het samen te doen. Of het allemaal zo efficiënt gaat is een tweede….

Matthan was weer blij dat hij nog met Kaleb en 2 andere jongens gevoetbald had. Naast de vuilnisbelt (‘ashopen’), kan te je toch gewoon met genoeg vriendjes spelen. We hadden een leuke parachute meegenomen. Nadat we klaar waren reden we voldaan naar Voorspoed om voor het avondeten te zorgen.

Matthan en André

[wpbgallery id=5489]