Vanmorgen staan we om half zeven op en frissen ons even op voor de dag. Om kwart over zeven zitten we gezamenlijk aan het ontbijt. Brood, yoghurt, muesli en fruit. Genoeg om krachten op te doen. We hebben om acht uur afgesproken met Antoinette die ons mee gaat nemen naar Jacobsdal. Daar ontmoeten we Raymond die ons deze dag een tour gaat geven. Na wat brood en wordt te hebben gekocht vertrekken we naar onze eerste stop. Een grote vuilnisbelt. Hier wonen een aantal jongeren onder kleine afdakjes. Ze hebben geen eten en kijken wat de vuilnisbelt hun geeft. Zo aangrijpend om te zien. We praten even met hen en delen het brood, de worst en wat flessen drinken aan hen uit. Voordat ze kunnen gaan eten staan we hand en hand en Raymond gaat voor in gebed. De tranen rollen over mijn wangen. Het raakt zo diep om samen met hen hier te staan. Lege flessen worden open gezaagd en zo heeft iedereen een “beker” om te drinken. Het brood en de worst wordt snel verorberd, wat bijzonder om te zien. Jené praat met één van de mannen die ook op de vuilnisbelt leeft. Hij vertelt dat hij hier al dertien jaar woont, maar zegt hij:” met vrede in mijn hart. Ik heb alles aan God te danken! “. Dit maakt je toch oneindig klein, wij hebben zelf zoveel rijkdom. Je beseft dan dat rijkdom niet in materiële dingen zit, maar diep in je hart. Ze bedanken ons wel twintig keer met baie danki.

Tegenover de vuilnisbelt wil Raymond een kwekerij gaan realiseren. Één van de mooie projecten waar hij zich voor inzet.

We rijden iets verder door en stoppen bij een kindercrèche. De kinderen lopen naar het hek om ons te begroeten. We maken kennis met de juffrouw van de crèche en bekijken de school van binnen. Natuurlijk willen ze allemaal met ons op de foto en dat doen we met liefde.  De zon gaat steeds pittiger branden en dat voelen we wel! Een paar meter verder op ontmoeten we een aantal ouderen die samen komen bij een dagbesteding. Ze krijgen hier te eten en doen daar allerlei eenvoudige activiteiten . De mensen vinden het geweldig dat we even bij hen zijn en je voelt de liefde bij je naar binnen stromen. Prachtig om te zien wat dit voor hen betekent . We rijden door naar de kerk midden in de township. Een prachtig gebouw waar we even onze lunch nuttigen. We zijn gekomen om wat te doen, dus we vragen Raymond waar we van betekenis kunnen zijn. Hij neemt ons mee naar een crèche waar we autobanden mogen gaan schilderen in mooie heldere kleuren. Wat een feest om te zien wat die kleuren in een grauwe omgeving doen. Het is ondertussen één uur en het is toch wel een hele klus om dit in de brandende zon te doen. Regelmatig stoppen we even om wat te drinken en op adem te komen. Ondertussen gaan Jeroen en Gerriët met Raymond mee om wat plantjes te kopen en te planten bij mensen in de township. Zo fleuren ze de boel daar een beetje op. Om half drie zijn we klaar en natuurlijk moeten we met de kinderen op de foto.

Na uitgezwaaid te zijn, rijden we naar de supermarkt om boodschappen te halen voor het avond eten. Even afkoelen daar is niet verkeerd.

We vertrekken na het boodschappen doen weer richting Voorspoed. Onderweg komen we neushoorns tegen, wat gaaf om die zo in het wild te zien.

Op ons park komen we nog witte en bruine Gnoe’s tegen, springbokken en geiten. Helaas krijgen we ze moeilijk op de foto , beetje inzoomen en dan zie je wat 😊. De boodschappen worden opgeruimd en ons eerste team gaat voor ons koken. Bij de meeste is de pap wel een beetje op!

De mannen zijn nog even gaan zwemmen en zelf heb ik heerlijk gedoucht! Daarna hebben we heerlijk buiten gegeten met elkaar. Onder de maaltijd komt er een kudde zebra’s langs. We springen op van verrukking. Daarna zien we een hele groep Gnoe’s en geiten die langs ons huis lopen. De zon gaat langzaam onder. Prachtig om hier te zijn. We zitten nu nog lekker buiten bij de vuurplaats en straks lekker ons bed in😃