Blog 14 oktober

Vanochtend om 5.45 uur hadden we al bezoek van de gnoes, een mooie opstart van de dag. Door een lek in de waterleiding was er geen water, maar gelukkig hadden we genoeg reserves en was dit vanmiddag alweer opgelost. Na een lekker ontbijt gingen we voor het eerst naar Ritchie toe. Voor vandaag stond er op de planning om de palen te graven bij Dorothy, Oom Klaas en Marcus. Doordat we keihard gebikkeld hebben en goede hulp kregen van jongens uit het township (Brandon, Brian, Emmanuel, Simon), Oom Klaas en Oom Jack waren we al snel klaar. Bij Oom Klaas hebben we geluncht en daarna heeft hij ons vol trots een tour gegeven door het township, waarbij we ook een draai hebben gemaakt bij Helpende Hande (Ma Modupi). Ze was echt heel blij met de foto die Agnes en Marcel van Melanie hadden meegegeven en natuurlijk ook om de nieuwe groep te ontmoeten en haar werkjes heeft kunnen laten zien. Oom Klaas liet opnieuw vol trots werkplek van Helpende Hande zien.

Dat er echt overal vuilnis ligt is schokkend om te zien. Ondanks dat je verwacht dat er heel veel armoede heerst in de gemeenschap zie je toch ontzettend veel verschillen tussen de shanties. De ene heeft echt een mooie tuin en de andere laat het maar op zijn beloop. Zegt dit ook wat over de mentaliteit van de mensen?

In de loop van de middag kwamen we terug op Voorspoed. We hebben hier rustig aan gedaan en na een cup-a-soepje hebben Isa, Maureen en Bernice nog even een rondje gelopen over de bokkenpaadjes en hierbij een schildpad ontdekt!

Fotoalbum