Blog post 2, 5 mei- 12 mei

Beste lezers,

Van het weekend zijn we naar de kerk geweest. Deze kerk ligt naast het project en was erg westers. Er werd veel gesproken over politiek, aangezien het Electionday is op woensdag 8 mei. Daarnaast werd er ook nog een meisje gedoopt.

Op maandag zijn we naar de Rietvale middelbare school geweest. Hier hebben we de docent gesproken die Levenwetenskappen geeft aan de laatste jaars (12th Grade). Zij was erg enthousiast om ons te zien en heeft ons uitgenodigd om te zien hoe zij les geeft. We hebben een les in het Afrikaans gevolgd en in het Engels. Dit vonden we ontzettend leuk om te zien en het was een ontzettend goeie les. Ze was interactief met de klas en het was (zelfs in het Afrikaans) makkelijk om te volgen. Na de lessen heeft ze ons gevraagd of wij een les wilde voorbereiden voor de leerlingen. Het gaat hierbij om de Engelse klas waar we 2 paragrafen zullen uitleggen. We vinden dit een super leuke kans! Er waren nog andere docenten die hier ook erg enthousiast over waren. Misschien mogen we daar ook nog wel een les aan geven, maar dat zien we volgende week.

Dinsdag zijn we onze huurauto op gaan halen in Kimberley. Hier hebben we de omgeving leren kennen en zijn naar Groot Gat geweest. Een museum waar het grootste hand gegraven gat van de wereld zich bevindt. Daarnaast hebben we voorbereidingen gedaan voor de afscheidsbraai van Wouter en Sanne die op woensdag werd gegeven. In de ochtend van woensdag 8 mei (Electionday) hebben we geholpen met het voorbereiden van de braai en in de middag was de braai. Hier waren een aantal locals aanwezig en we hebben goeie connecties gemaakt. Het was ontzettend gezellig!

Donderdag hebben we met z’n drieën een brainstormsessie gehad over de activiteiten die we allemaal nog zouden kunnen uitvoeren tijdens onze stage. Verder hebben wij de lessen voorbereid en aan onze stage verslagen gewerkt. Op vrijdag hebben we de les voorbereid en ons ingelezen in het onderwerp ‘het endocriene systeem’ en in de middag zijn wij op pad geweest met Bruce. Hij werkt voor Herman Galema en heeft ons rondgereden langs een groot deel van de grond die Boer Herman bezit. Dit is wel 6000 hectare grond! Het was super leerzaam en mega gezellig. Nu is het naweek!

Tot volgende week!

Fotoalbum