Blog post 3, 13 mei- 19 mei

Beste lezers,

Van het weekend zijn wij naar de townships geweest om voetbal toernooien te bekijken. Ontzettend leuk om te zien hoe dit wordt georganiseerd. Deze toernooien vinden elke zaterdag plaats en houden de kinderen bezig.

Op maandag zijn we naar de naar de school geweest om na te vragen wanneer we les konden geven. Het rooster is staat niet vast en veranderd nogal hebben wij gemerkt. Dat was ook nu het geval. Ze zou de klas die wij les zouden geven niet hebben op woensdag en vandaag liet ze ons weten dat het is verplaatst naar donderdag. In de middag zijn we naar de bibliotheek geweest en hebben we afgesproken met Stanley. Samen hebben we een plan bedacht om een sportevenement te organiseren op een nationale vrij dag. Deze viel op zondag maar omdat zondag al een vrije dag is wordt deze dan verplaatst naar maandag. Ideaal systeem, ik zou willen dat wij dit ook hadden in NL, haha.

Op dinsdag hebben we de biologieles voorbereid en zijn we nog langs de school geweest. Hier bleek het rooster opnieuw te zijn veranderd en konden we toch weer op woensdag lesgeven. Naast dat we op woensdag hebben lesgegeven hebben we ook nog andere lessen bekeken. Donderdag zijn we naar de bibliotheek geweest en jongeren van onze eigen leeftijd geholpen met het maken van een CV. Na de verkiezingen wordt altijd beloofd dat er nieuwe banen op de markt zijn. Daarom zijn er diverse jongeren die dit het perfecte moment vinden om hun CV te gaan maken. Ze weten alleen niet hoe ze met een computer om moeten gaan. Voor ons een duurzaam gebaar om ze hier meer over te leren. Misschien wel kleine veranderingen, maar dat kan zeker een groot verschil maken.

Vrijdag is voor ons een ontzettend drukke dag geweest. In de ochtend hebben we vier moestuinen aangelegd in de townships. We hebben hier wortel, biet, kool, tomaten en spinazie (wij noemen het in Nederland boerenkool) geplant. Opnieuw een duurzame opdracht waarbij we vaker zullen kijken of ze er ook echt werk in stoppen. In de middag hebben wij opnieuw een aantal jongeren geholpen met hun CV. Verder zijn we op zaterdagmiddag uitgenodigd voor een braai die bij de gemeente werkt voor het ministerie van Sports, Arts and Culture. Ontzettend leuk!

Tot volgende week!!

Fotoalbum