Blog 20 mei tot 2 juni

Hallo lezers!
De eerste paar dagen zijn we op excursie naar Clarens geweest. We hebben hier genoten van de mooie natuur die Zuid-Afrika te bieden heeft. Woensdag avond zijn wij terug gekomen en op donderdag hebben wij geholpen bij het planten van groente ‘in gods way’. Vrijdag hebben wij in de community moestuinen aangelegd en hier groente gepland. In het weekend zouden wij uiteten gaan met een schoolhoofd uit Kimberley, maar zoals wat wel eens vaker gebeurd hier, was dat op het laatste moment afgezegd.

Op maandag hebben wij flyers gemaakt om uit te delen in de kliniek over algemene gezondheidsbevordering. Dinsdag en woensdag zijn we bezig geweest met de organisatie van een sport evenement dat wij zullen houden op het project! Daarnaast hebben we op woensdag nog computer lessen gegeven in de bibliotheek waarbij we aan de praat zijn geraakt met 4 puber meisjes. Ze waren ontzettend enthousiast een kookboek aan het lezen en hadden het er steeds over dat ze het ijs dat ze wilde maken nergens konden maken. Daarom hebben wij ze toen uitgenodigd om het de week erop te komen maken op het project. Op donderdag hebben wij een meeting gehad over wat allemaal nog geregeld moet worden voor het sport evenement dat over 2 weken zal plaatsvinden.

Na de meeting zijn we vertrokken om op de vlinder te verblijven met alle luxe van dien. Om vervolgens op zaterdag en zondag naar een vrouwen conferentie te gaan van Woman of Purpose in Hopetown. Wat een heel nieuwe cultuur is en heel anders dan Nederlandse conferenties. Wij hebben onze ogen uitgekeken en met een open gedachten bekeken wat ‘ empowerment’ betekent voor deze vrouwen. Het was erg overweldigend en tegelijkertijd heel mooi om te zien hoe de vrouwen hun problemen en persoonlijke oplossingen daarop delen met de vele vrouwen.

[wpbgallery id=5105]