We zijn vanmorgen om half zes uit bed gegaan, want vandaag gaan we op Safari. We worden allereerst getrakteerd op een prachtige zonsopkomst en een regenboog. Hoe mooi is het om deze dag te beginnen onder Gods trouw!

We ontbijten even snel en rijden richting Mokala nationaal park. Onderweg worden we al omringd met allerlei dieren. Huppelende gnoe’s, blèrende geiten, hollende zwijntjes en tot onze verbazing al een paar giraffen. Wat een euforie gaat er dan door je heen. Om klokslag zeven uur zijn we bij het park. We moeten eerst een heel formulier invullen en dan mogen we door rijden.

Al snel komen we allerlei dieren tegen. Zo mooi om deze dieren in hun eigen leefomgeving te zien! We turen heel wat rond en elke keer roept er iemand kijk, kijk daar! Het is fantastisch om steeds weer een ander dier te zien. Dan weer een steenbok alleen onder een boom, dan weer een hele kudde bij elkaar. De tijd vliegt en we rijden heel wat uurtjes rond.

De volgende dieren zijn we tegen gekomen:

Neushoorn, antilope, hartenbees, tssebe, jackhals, giraffe, kornhaan, kalahari, aasgier, struisvogel, hornbill, zebra, everzwijn, gnoe, springbok, impala, gemakkelijk, eland, kudu, steenbok, cape vervet monkey, schildpad, buffel, sprinkhaan en een mestkever 😜.

We stoppen om half twaalf bij een kleine pleisterplaats, waar we een schitterend uitzicht hebben over het park. Iedereen heeft zin in koffie/thee maar er is geen restaurant. De teleurstelling is groot. Maar wij Hollanders weten altijd wel een manier om onze zin te krijgen 😀. Er is een klein winkeltje waar ze oploskoffie en theezakjes verkopen, we vragen vriendelijk aan de bediening of ze ook voor heet water en wat kopjes kunnen zorgen. De man achter de balie gaat een juffrouw bellen en ja hoor, het is geregeld. We genieten van het prachtige uitzicht, de koekjes en de koffie/thee. Omdat we met twee auto’s rijden worden heel wat verhalen gedeeld. De één weet nog spannender verhalen te vertellen dan de ander. Hoezo prestigedrang😂.

Na een klein uurtje vertrekken we weer, want ja we hebben nog geen neushoorns gezien en die willen we toch ook nog spotten! Het park is onnoemelijk groot. Op een gegeven moment willen Jeroen en Huib een offroad route nemen. Het is een smalle weg met allemaal grote stenen die steil naar beneden loopt. Ik zit in de tweede auto en de stress vliegt door onze auto heen. Enkele dames zien dit helemaal niet zitten. We horen gebonk en gekraak, maar toch volgen we.

En jawel hoor de weg loopt dood. Er moet gekeerd worden. Als ik kijk naar de hoofden van Jeroen en Huib dan lig ik helemaal in een deuk, ze hebben de grootste lol. Bij onze auto komt bij sommige de stoom uit de oren! Ik probeer de boel op te vrolijken en zeg dat alles prima gaat en zo komen we weer op de juiste route.

We vervolgen onze weg en komen weer diverse dieren tegen. De neushoorns laten zich alleen in de verte zien, maar dat is ok! We hebben ze tenslotte van de week al van dichtbij mogen bewonderen. We stoppen nog even bij een prachtige uitkijkpost. We lopen over een houten brug en gaan zitten op de bankjes die er staan. Het duurt maar even of de dieren komen aanlopen om wat te drinken bij de grote plas die daar is. Echt schitterend om te zien. We genieten in stilte van dit mooie schouwspel!

We halen nog even een grapje uit met de eerste auto. We stoppen en hangen allemaal met onze camera’s uit de auto en doen alsof we iets heel bijzonders zien. Gelijk stopt de auto van Jeroen en zet hem in z’n achteruit. We vertellen dat ze net te laat zijn, de twee neushoorns zijn weer weggelopen…😉De kopjes van de mensen in die auto vergeet ik niet meer! Alom verbazing en een gezicht van “nee hè, dat heb ik weer! “

Wat een genot om dat te zien. Ik maak er gauw een foto van hoe zij daar in de auto zitten.

Na acht uur rondgereden te hebben besluiten we richting Voorspoed te gaan. We rijden met een dankbaar gevoel terug, wat een prachtige dag hebben we al gehad. Zoveel mooie dieren kunnen zien, je wordt er stil van!

Als we weer bij Voorspoed zijn, worden er in de keuken lekkere tosti’s gemaakt, want de magen knorren wel een beetje. Daarna gaat iedereen even chillen of een powernapje nemen