Vrijdag – Een dag in andermans plakkies (slippers)

Tijdens een goed ontbijtgesprek hebben we een tussenevaluatie gehad over hoe het tot nu toe gegaan is en wat we verder nog graag zouden willen doen. Daarmee begon het tweede deel van de reis met een dosis extra motivatie. Hierna zijn wij naar Ritchie vertrokken met een auto vol matrassen, want we mochten een nachtje logeren bij Marcus en Oom Klaas.

We hebben een wandeling gemaakt, maar helaas waren de dames van Helpende Hande waar we heen wilden om een draai te maken niet thuis. Inmiddels hadden we wel een hele horde kinderen achter ons aan lopen/rennen/zingen/dansen/spelen die zich verbaasden over Marcel zijn ‘zachte’ arm.

Terug bij de shanties hebben we domino gespeeld en zijn we keer op keer flink ingemaakt door Emmanuel. Daarna zijn Marcus en Brian begonnen met het maken van de milliepap, wat Meysie heeft afgemaakt (vrouw van Marcus), terwijl Marcus hout ging hakken voor het vuur. De milliepap hebben we gezamenlijk opgegeten bij het vuur. Na het eten hebben we nog even gezellig gezeten en toen zijn we de shanties in gegaan voor de nacht. Gelukkig was er in Marcus zijn shantie een solar lampje waardoor er toch nog wat licht was om de matrassen op hun plek te leggen.

Zaterdag – Een wereld van verschil

Een vroege opstart (5.00 uur) van de dag omdat Marcus de groentetuin water moest geven nog voordat de zon op kwam. Niet veel later is Meysie begonnen om de milliepap voor de ochtend klaar te maken, dit keer in een andere variatie. Ondertussen hebben wij jerrycans met water gevuld bij het waterpunt verderop in de straat en deze teruggebracht naar de shantie.

We hebben alles ingepakt en na iedereen vriendelijk bedankt te hebben en drukkies te hebben gegeven zijn we op pad gegaan naar Kimberley. Hier hebben we de Big Hole bezocht en zijn we naar de North Cape Mall geweest waar we een overheerlijke pizza hebben gegeten, wat een contrast. Na de boodschappen gedaan te hebben voor de rest van onze tijd hier zijn we teruggereden naar Voorspoed. De giraffe stond weer op ons te wachten toen we hier aan kwamen.

Een rustige middag, waarbij we nog een kaartspelletje gedaan hebben en ’s avonds tosti’s op het rooster boven het vuur hebben gemaakt en natuurlijk van de prachtige sterrenhemel genoten hebben.

Zondag – Halleluja

Aangezien het ’s middags vaak te warm is hebben de dames ervoor gekozen om ’s ochtends een wandeling te maken door het veld. We zijn een ‘kopje’ opgeklommen waar we een prachtig uitzicht over de wijd uitgestrekte omgeving hadden. Via bokkenpaadjes zijn we teruggelopen naar Voorspoed waar we gezamenlijk hebben ontbeten.

Halsoverkop zijn we naar Ritchie gereden want we konden natuurlijk niet te laat aankomen bij de kerkdienst die om 10.00 uur begon. Het is bijzonder om hier de kerkdienst mee te maken. Veel muziek en warmte wordt er uitgedragen en het is te zien dat de mensen hier veel steun uit halen. Na de dienst werd door iedereen aan iedereen een drukkie uitgedeeld. Met een leuke groepsfoto als afsluiting was het een gezegend begin van onze zondag.

Door naar Elbé waar de groep haar voor het eerst ontmoet heeft met een fijn gesprek en een kopje koffie. Isa en Agnes hebben alvast wat voorbereidingen getroffen om de verzorgers van Elbé aankomende week wat adviezen en scholing te geven.

Terug bij Voorspoed hebben we geluncht en heeft ieder op zijn eigen manier genoten van het laatste stukje weekend. Op naar volgende week.

[wpbgallery id=5723]