Na een heerlijke nachtrust staat er om half acht een fantastisch ontbijt voor ons klaar. We vertrekken om kwart over acht naar een lokale boerenmarkt. Met heel veel kraampjes verkopen deze mensen lekkernijen, souvenirtjes en gebruiksvoorwerpen, bloemen enz.

Iedereen snuffelt naar de leukste en mooiste kadootjes voor thuis.  Na drie kwartier vertrekken naar het oorlogsmuseum, dat herinnert aan de tweede Boerenoorlog (1899-1902) deze vond plaats tussen Afrikaanse boeren en de Britten.

Indrukwekkend om deze geschiedenis te zien. Marthie vertelt hoe ontzettend veel mensen hierbij ook zijn omgekomen. Alleen al 32.000 vrouwen en kinderen. Na dit bezoek vertrekken we naar het Nationaal museum.  In het Nationaal museum kun je alle (opgezette) dieren uit Zuid-Afrika bewonderen. Daarnaast krijg je een indruk hoe de Afrikaanse bevolking vroeger leefde. Wat mij erg aanspreekt zijn de verschillende stammen en hun leefwerelden.

Vanmiddag hebben we heerlijk bij het zwembad gezeten. We kregen eigen gemaakte taart van Marthie onze gastvrouw. Dit predikantsechtpaar is zo ontzettend gastvrij, om stil van te worden.

Om zes uur ging de bbq aan en hebben we genoten van een heerlijke maaltijd met als toetje zelfgemaakt ijs met cranberry saus☺. We zijn even voor een hevige onweersbui naar binnen gegaan, maar zitten nu nog lekker buiten.