Vanochtend hebben wij rustig kunnen opstarten, maar mochten wij al op tijd weer in Ritchie aanwezig zijn, vandaag met allemaal verschillende doelen. Kwart voor 8 werd Maureen op de basisschool in het township verwacht om hier te ondersteunen bij de Engelse lessen in twee klassen. Hier heeft ze mogen ervaren hoe de kinderen de klas met gezang en gedans mochten beginnen en zij zich al heel goed kunnen verwoorden in het Engels.

De rest van de groep is bij Elbé begonnen om alle materialen voor het afdak van Marcus op maat te maken waarna we druk bij Marcus aan de slag zijn gegaan. Hier hebben wij hulp ontvangen van Oom Klaas, Oom Jack, Meysie en Bryan. Na een duidelijke uitleg van Marcel over de aantekeningen en de nummeringen die hij en Bernice hadden voorbereid konden wij al snel aan het werk.

Om 11 uur zijn Agnes en Isa door taxichauffeur oom Klaas naar Elbé gebracht, want hier zouden zij haar verzorgers scholing te geven over hun zorg aan Elbé. Hierbij is er met voorbeelden en goede gesprekken verpleegkundige kennis aan de dames overgebracht. Het was een erg leuke ervaring om te horen en zien hoe compleet onopgeleide dames al ontzettend veel zelf hebben bedacht in hun zorg voor Elbé, maar ook hoe leergierig zij waren voor alle nieuwe informatie. Ook waren zij gemotiveerd om deze nieuwe kennis mee te nemen en over te brengen in de township.

Hierna is de gehele groep weer samen gekomen bij de shentie van Marcus, om het eindresultaat te bekijken. Hier hadden ze jammer genoeg met wat tegenslagen moeten dealen, namelijk een lege accu van de boormachine, die niet opgeladen kon worden door stroomuitval in de township. Daarom komen wij later nog een keer terug om de laatste schroeven in het afdak te maken zodat Marcus en zijn gezin hier optimaal van kunnen genieten. En zo hebben wij met zijn allen met een broodje een productieve dag met veel gelach kunnen afsluiten.

Fotoalbum