7 augustus

Deze morgen staan we om 7.00 uur op. Tenminste de meesten, want Esther is eerder wakker en klopt op alle deuren. Môre!!

Vanmorgen eten we yoghurt ipv pap en om 8.00 uur stappen we in de bus. We komen langs de posboom, waar onze post al in de boom hangt. Dat is vandaag de schone was ????

Het is een half uur rijden naar Ritchie. Daar aangekomen staat Kaleb, het vriendje van Matthan al weer te springen en te juichen als hij onze bus aan ziet komen.

Even trots kijken wat we gisteren al hebben gedaan en al snel starten we met het bouwen. We maken een onderdak voor de groep vrouwen “helpende hande” Zij starten een bedrijfje op en gaan breien, haken en naaien.

Matthan gaat gelijk voetballen met Kaleb, en na een tijdje gaan Hester en Demi met hen naar het soccerveld om met de kinderen spelletjes te gaan spelen.

Ik ga bij de breivrouwen zitten en ik geniet van hun geklets. Ze praten met elkaar over de vrouwendag van a.s. vrijdag. Ze gaan voetballen en wij moeten mee doen. Of wij ook Tekkies hebben (voetbalschoenen). Nee hoor, gewoon onze werkschoenen, daar kan het ook vast mee. Die schoenen zijn voor ons wel een must. Overal ligt glas en troep, voor je het weet heb je iets in je voet zitten.

Om 12.30 uur gaan we lunchen. We hebben brood mee genomen, ook voor de breivrouwen. De vrouwen zijn dol op onze cup-a-soup.

Na de lunch gaan we verder. Joran gaat het dak weer op, hij maakt het dak waterdicht met pappenlappen (soort polyester met acryllijm). De anderen gaan verder met de zinkenplaten en ik loop naar de kinderen op het soccerveld.

Om 14.30 uur stopt onze werkdag. Dat is maar goed ook want we zijn moe. We rijden terug naar ons heerlijke onderkomen ‘Voorspoed’. Daar rusten we lekker uit, we doen spelletjes of beginnen met het eten koken.

We eten gezellig bij het kampvuur en bespreken de dag en wat we morgen gaan doen.

Zo rond 20.30 uur gaan de lichten uit. Morgen weer een nieuwe dag!

Liesbeth

[wpbgallery id=5381]