Afgelopen zomer 2019, zijn we gestart met het helpen van een groep vrouwen die graag wil werken. Zij zijn dol op handvaardigheid en willen hun creaties verkopen. Er is gezorgd voor een goede werkplek, met bijbehorend materiaal, om goed te kunnen functioneren. Denk daarbij ook aan meubilair en aanschaf naaimachines.

Ook is er geholpen bij het opzetten van het bedrijf in de zin van: naam; bankrekening openen; inkomsten en uitgaven inzichtelijk krijgen/houden. We kunnen met trots zeggen dat Helpende Hande een succes is! Deze voor ons zulke logische handelingen, zijn voor de inwoners van Ritchie totaal onbekend.

Het is dáárom dat we doorgaan met deze circulaire ontwikkelings versterking én …we hebben nieuwe plannen! Er zijn veel kinderen, jong maar ook al wat ouder, die opvang en ondersteuning nodig hebben! We willen voor (straat) kinderen een opvang bouwen waar ze basisvaardigheden leren om de overgang naar de reguliere school makkelijker te maken. Denk aan pre- teaching, sociale vaardigheden aanleren ed.

De werkplek van Helpende Hande wordt op dit moment ook gebruikt voor deze opvang, maar wij zien dat een eigen plek een pré is! Ook willen we een onderkomen bouwen waar de al wat oudere jeugd terecht kan. Jeugdigen die al kennis hebben gemaakt met drank en/of drugs. Dit zal een plek zijn waar we een rehabilitatie programma aanbieden, om deze doelgroep weer op het “normale” pad te krijgen.

Om dit te realiseren zijn we al in vergevorderde gesprekken met vrouwen uit de gemeenschap die hier hun opleiding in hebben. Zij hebben dit initiatief bij ons aangedragen, we zijn er trots op dat wij iets voor hen kunnen betekenen.

De vrouwen van Helpende Hande zullen ons ook hierbij versterken!

Fotoalbum