Neeeeeeeeeeeeeee! De laatste dag! Maar wel een mooie dag! Vandaag was de officiële opening van het lokaal voor dagbesteding voor blinde mensen. Hiervoor waren we gisteren zo druk geweest. Met z’n allen hebben we de boel opgevrolijkt met ballonnen, stoelen klaargezet en koffie en oliebollen klaargemaakt. We moesten wel de deur goed dichthouden, omdat anders de bak met oliebollen zo leeg was. Alle gasten waren errug nieuwsgierig naar onze Nederlandse lekkernij, haha.

Wij waren vanmorgen de gastheren en -vrouwen en hebben de 20 blinde mensen uit de auto geholpen en naar het lokaal gebracht. Toen iedereen zat, begon het programma met overdenking en allerlei speeches. Lekker op z’n Afrikaans. Ook hebben wij als ‘die Hollanders’ het Wilhelmus gezongen en de kinderen van de school het Afrikaanse volkslied. Wat een verbroedering tussen blank en zwart.

Geweldig om te zien hoe de gemeenschap deze opvang met elkaar mogelijk heeft gemaakt. Dat laat toch wel zien dat niet alles hier zinloos is..

Vanmiddag hebben we een Rehabilitatie Centre voor dieren bezocht en verwaarloosde baby-neushoorntjes gezien die de fles kregen. Super leuk! We konden ze zelfs aaien! Nou dat is toch een kers op de taart van deze 2 weken, of niet dan!

Vanavond nog Bonte Avond…. Oeeeehh… Dat wordt nog wat! ????

Esther: Vandaag al afscheid genomen van allemaal lieve mensen….help

Marije: Wat gaat de tijd toch snel, een geweldige laatste dag gehad!!

Daphne: Jank, Jank, Jank, ik wil niet weg.

Fotoalbum