Donderdag 9 Augustus

Na deze vermoeiende nacht.. Wij zijn blij dat het maar 1 nacht was en hebben ontzag voor de mensen die hier alle dagen van hun leven zo leven en slapen. We gingen weer op pad tot ver in de ochtend, donkere wolken en hier en daar wat spetters. We gingen naar het veld waar de traditionele spelen waren. Door het koude weer waren er minder kinderen op het veld. Ook was het nationale vrouwendag, maar daar merkte wij in de groep niets van… hè jongens? ..

Er is eind juli al een man overleden en hier rouwen/feesten ze het zo lang tot dat het geld op is voor een begrafenis. Vandaag mochten wij bij ze mee kijken bij het slachten van de koe ( later nog 6 schapen ). Zo bijzonder dat er zoveel mensen bijeen zijn om echt alles van het beest te gebruiken en dit ook “live” te zien, daar waar taxidermi goeie uitleg gaf, zagen we het nu live. De kookprogramma’s in Nederland zijn er niets bij!

Ik persoonlijk houd het liever bij een crematie met koffie en cake . Tegen 11:15 gingen we met de hele projectgroep naar de verjaardag van Elby. Zij woont achter het project en is de moeder van Jaco, waar wij het jachthuis van mogen gebruiken. Elby is 67 jaar geworden, zit in een rolstoel, vanwege een verkeersongeluk. Zij is wel een begaan met het project en het Afrikaanse volk. Toch zagen wij op de verjaardag een aantal blanke wat gefronst kijken en er het zijne van denken…. Maaarr wij en Elby hadden plezier.

Na dit alles lekker naar huis, zo noemen we hier “voorspoed” al. Lekker douchen en schone kleding aan. Omdat het zo koud bleef de open haard aan en hebben we een gezellige middag met elkaar gehad.

Liefs Esther

[wpbgallery id=4689]