Zondag 12 Augustus

We konden vandaag eindelijk uitslapen. Wat een genot. Daarna schoven we aan bij het lekkere ontbijtje van Inger. Heerlijk bereidde verse eitjes. Wat wil een mens nog meer? Smullleeennn!!! Na het stevige ontbijt kropen we met z’n allen de bus in op weg naar het Reënboog Projek. Daar konden we gaan helpen met stoelen klaarzetten voor de kerkdienst en voor de thee en koffie. Deze keer was het niet in een kerk of op straat, maar op het project zelf. Weer heel iets anders. Er waren veel goede vrienden van Ton zoals de counselors van Ritchie enzovoort..

De dienst was óók voor de Afrikanen anders dan normaal. Hun dienst duurt normaal vrij lang en is voor deze keer flink ingekort. Dat hoorde je ook wel van de mensen daarna. Gelukkig deed dat niks af aan de sfeer. De sfeer bleef gezellig, leuk en goed. De priester (1 van de 300 in een township, maar deze keer een vrouwelijke) zorgde dat de sfeer opgekrikt werd zodat de mensen van hun stoelen afkwamen. Veel dansen, veel zingen en zoals altijd veel kei harde muziek. Eveline ging apart lekker met de kinderen spelen. Beter voor de oortjes tenminste . Iedereen was wisselend over de preek, maar één ding was zeker. PRIJS DIE HERE! Dat word per 15 seconde ongeveer gezegd. Ook door de mensen in de “zaal”. Na de dienst kon iedereen koffie, thee, ranja, water, en chocomelk halen met een hollands lekkertjie, genaamd de stroopwafel. Dat deed iedereen goed en lag goed in de maag. Na lekker bijkletsen en lekker drankje en hapje ging iedereen voldaan naar huis. Wij weer met de groep de bus in en op weg naar Voorspoed.

We reden met de hele groep richting Voorspoed. Bij het tweede hek splitste de groep en gingen de dames, Eveline, Tanja, Brenda en Annet giraffes spotten want die hadden ze nog niet gezien van zo dichtbij doordat ze bij Koliwé waren voor het voedsel maken en uitdelen voor de ouderen. Tanja zag al vrij snel een giraf ennn het bleken er 2 vlak bij elkaar te zijn. We zijn uit het bakkie gestapt en probeerde zo dicht mogelijk erbij te komen wat lukte. Vele mooie foto’s zijn geschoten. Met een blij snoetje reden we door naar Voorspoed waar we vlak bij (tenminste Brenda) zebra’s zagen. Ton bedacht zich geen moment en reed als de widewa richting de zebra’s. Wederom namen we weer mooie foto’s en er bleek een jonkie bij te staan. LEUK!!! Wat is vandaag weer een cadeautje voor ons. Uiteindelijk bereikte wij ook Voorspoed. Daar stond weer iets leuks op ons te wachten.

Toen we weer met de hele groep bij elkaar waren moesten we even wachten op Jaco en riep Ton ons bij elkaar. We gaan schieten!!! Na een korte uitleg mochten we allemaal één voor één schieten op een doos waar een schietschijf op is gemaakt. We mochten met twee geweren schieten. De eerste ging niet zo hard, maar de tweede was veel heftiger. Zonder oorbescherming tuitte je oren. Dat was even schrikken de eerste keer. Iedereen vond het gaaf om te doen en er werd goed geschoten. Brenda durfde als enige van de vrouwen met het grote geweer te schieten die een flinke terugslag gaf. En wat een dame is het toch.. Ze raakte bijna de roos!! Echt mega goed Brennie!!

Na het schieten schoven we aan bij het vuur en maakte Ton een potje. Super lekker! Allemaal groentes, fruit en vlees door elkaar heen en roeren maar. Voor herhaling vatbaar. Na het eten lekker kletsen binnen met een koekje en wat te drinken. Wat een verwennerij vandaag. Voor ons een topdag!

Groetjes Eveline en Mart

Fotoalbum