Beste thuisfront,

Vanochtend was een heerlijke uitslaapochtend voor iedereen. We mochten tot 10.00 uur blijven liggen. Daarna begon de dag met een Goede Morgen Gesprek (GMG) en heeft Irene een heerlijk ontbijtje voor ons klaargemaakt.

Met volle moed en vol energie vertrekken we in de auto’s door het veld van Voorspoed naar Ritchie. “JACK, TON STOP, springbok!!”, een foto momentje links, foto momentje rechts. Het was al een safari op zich en dan waren we ‘alleen’ nog maar onderweg naar het township (Motswidimusa). We reden door de krottenwijk heen, waardoor de lokale Afrikanen ons bekeken alsof ze al heel lang geen blanken hebben gezien. Confronterend, maar bijzonder tegelijk! Plots komt er een dronken man (13.00 uur ‘s middags) op de auto aflopen, waardoor we de deuren van de auto maar snel gesloten hebben. Verder hebben we een shack van binnen bekeken van Tamara die voor haar oude moedertje zorgt die 90 jaar is en blind met haar vijf/zes kinderen. Vervolgens hebben we Ome Klaas en Sanne opgehaald en gelijk hun shack bekeken en hebben nog een rondje door Ritchie gereden. Wat een contrast binnen Ritchie tussen arm en rijk!

We reden door naar het ‘Reeenboog Projek’, waar we 2,5 week aan het werk gaan en hebben een korte rondleiding gekregen van Ome Klaas en Ton’s toekomstplannen. Daarna zijn we naar Amilia haar huis gegaan, zij is ambassadeur van Sport, Art en Culture en wilt graag meehelpen bij het project van Eye for Others. Zij heeft ons een rondleiding gegeten bij haar thuis over haar plannen in de tuin, dieren en het huis.

We zijn de auto wederom ingedoken om weer terug richting Voorspoed te rijden, maar eerst: de beloofde safari, oftewel ‘gewoon’ de terugreis. “STOP: wild paard! Stop…. een gnoe! Wauw”, wat is het (jacht)veld van Voorspoed toch prachtig! Na een kleine omleiding met Ome Klaas hebben we nog wat extra wild van ons lijstje af kunnen tekenen en op ‘gezien’ gezet. We waren verdwaald. Ton heeft ons gevonden en opgehaald om te gaan genieten van een heerlijk stukje taart omdat het Esther haar verjaardag is. Gefeliciteerd Es! Daarna hebben we tijdens de pauze een heerlijke ronde in het veld gelopen en zijn er weer geweldige shots geschoten. 17.00 uur stond de kos (het eten) klaar door Irene: verse gepaneerde kip, aardappels, wortels, broccoli en rijst. Na het eten hebben we heerlijk genoten van het avondzonnetje en mochten we deze dag weer meenemen naar de volgende dag!

Bedankt voor de eerste mooie dag!

Liefs Kylian

[wpbgallery id=4423]