6.00 uur ging de wekker, phoe…. dat was weer vroeg.

Na het “goedemorgen gesprek” gingen we ontbijten: een soort brinta. De één vond dit ietsje lekkerder dan de ander.

8.00 uur op het project kwamen sommige vrijwilligers uit de gemeenschap zelf aanlopen; anderen werden gehaald door Jack en Kylian. Één meisje moesten ze nog overtuigen dat ze echt weer mee moest en na 10 minuten stond ze klaar! Goed gedaan Jack en Kylian!

Met alle vrijwilligers van de vorige dag begonnen we weer aan deze dag. Veel gaten moesten gegraven worden voor de palen van de shenties (shacks) die we gaan bouwen als verblijf voor de nederlandse studenten.

Dat is baie zwaar werk; er is geen grondboor, de grond is keihard. Een afgemeten tak van de boom op 100cm is de maatstaf. Een grote ijzeren staaf, met (als je geluk hebt) een punt is onze “losmaak ijzer” en een (te korte) schep is om het losse zand weg te scheppen, het laatste beetje losse zand gaat met een afgeknipte plastic fles! Net zolang , zodat de 1 meterstok erin past.

Ai, Ai baie baie zwaar! Maar…er staan 2 palen al in beton en 12 gaten zijn al klaar. Wesley en Ruben…we zijn trots op jullie en we leven mee met jullie blaren.

Aan de andere kant werd gewerkt aan het huis van oom Klaas. Dat is niet zozeer baie zwaar werk, maar wel baie saai! Er is geen direct resultaat en het huisje lijkt véél groter met alleen maar een plamuurmesje!

We besluiten dan ook met het toekomstige tennisveld verder te gaan. Deze moet bezemschoon en onkruidvrij zijn omdat er een nieuwe betonlaag overheen gaat komen.

Esther is weer veel te enthousiast en schept hele plakaten oud asfalt weg. Wat baie makkelijk werk hoorde te zijn, werd opeens toch baie zwaar; ook omdat het erg warm werd.

Wat is de winter toch heerlijk in Afrika.

Het besef dat wij een steentje kunnen bijdragen aan de toekomst van deze “locals” is groot.

Wij zijn baie dankbaar!

Het besef dat het hier normaal is dat je liegt, bedriegt, geen vertrouwen hebt in zowel jezelf als ook de ander, is ook groot.

Wij zijn baie verdrietig!

Het besef dat deze vrijwilligers van Eye For Others een kans krijgen en deze zo hard voorbij laten gaan, door gewoon van het project weg te lopen is ongelooflijk.

Wij zijn baie teleurgesteld en baie aangedaan!

Groetjes Esther

Fotoalbum