Goedemorgen!

Een nieuwe dag met weer nieuwe avonturen. We werden weer om 06:00 gewekt en we moesten/mogen er weer tegen aan. Lekker een ontbijtje, spulletjes pakken, de boel inladen en we kunnen vertrekken. We gingen weer een drukke maar mooie dag in. Ik vind het heel leuk om met de mensen uit de gemeenschap te werken omdat je dan met de mensen aan het werk bent in plaats van voor de mensen. Natuurlijk is het leuk omdat je dan meer mee krijgt van de cultuur, het leven en hoe ze denken, maar ook omdat je dan niet zo afgesloten bent van de mensen.

Ton verwoordt dit altijd op een leuke manier. Olie en water. Het mengt niet. Zwart en blank.. Het mengt niet. Zodra je echt je best doet, en echt flink gaat roeren, kan het mengen. Ons doel hierin is, dat we olie met water kunnen mengen. En gaan ontdekken dat het heel leuk is met die mensen en dat je ontzettend veel van ze kan leren. Wij denken alles beter te weten en overal verstand van te hebben, maar als je een goed gesprek hebt met die mensen leer je echt ontzettend veel. Super mooi om te zien.

Het regenboog project, of terwijl het Reënboog Projek, is echt heel snel aan het ontwikkelen. Ik was er vorig jaar en toen leek alsof het echt snel en goed ging, maar nu…. Wow… Echt super tof om te zien. De progressie die er is, niet alleen bij wat we neer zetten, is echt heel goed. De gaten werden weer verder gemaakt, wat nog steeds super zwaar is, de palen komen erin, het huisje van oom Klaas gaat steeds beter, kortom, TOP!

Ik vind het lastig om de blog te typen, omdat ik (Mart) degene ben die de hele dag alleen in een koud hokje zit aan de website . Klinkt heel zielig.. Is niet zo natuurlijk, maar om dan een overzicht van de dag te typen is dan wel wat lastiger. Ik hoor van iedereen uit de groep mooie verhalen en leuke verhalen dat ze het erg naar hun zin hebben dus dat is helemaal super.

Na een drukke dag rijden we weer van het Reënboog Projek terug naar voorspoed. Het plekje waar we verblijven. Elke keer als ik daar weer zit, blijft het ontzettend magisch.. Tussen alle wilde dieren en niks om je heen.. Tot rust komen is niet mijn sterkste punt maar daar lukt het wel.

Elke avond maken we een vuurtje en zitten we met de groep lekker warm te worden bij ‘t vuur, want dat is in de avond wel nodig.. Erg frisjes.. Het verschil tussen dag en nacht is vaak wel 20 graden.. Ook voor iedereen een goede motivatie om optijd z’n bedje in te kruipen en genoeg slaap hebben voor de volgende drukke dag. Tot morgen!

Mart

[wpbgallery id=4502]