Goedemorgen!

Vandaag was voor mij de mooiste dag tot nu toe. We werden weer lekker om 6 uur wakker en we schoven aan, aan het ontbijtje. We reden normale tijd weer naar het project en er werd hard doorgewerkt aan de shacks en het huis van Oom Klaas. De politie kwam nog even langs en al hoewel de ervaringen van sommige Afrikanen niet al te goed waren, werden ze goed ontvangen. Het was een vrij normale werkdag maar we mochten eerder stoppen. Hele groep natuurlijk blij. We gingen vandaag met de hele groep, inclusief de Afrikaanse mensen naar Voorspoed toe. Lekker met z’n allen gezellig in het veld.

Ik blijf me verbazen hoe leuk, muzikaal en creatief Zuid-Afrikaanse mensen zijn. Ik had de gitaar gepakt om samen te kunnen zingen en binnen de kortste keren hadden we een krukje als trommel en 2 lepels als een soort tamboerijn. Geniaal. Dwight ging spontaan opstaan en ging freestyle rappen. Super tof om dat allemaal te zien gebeuren. Dat maakt mij nou echt gelukkig. Muziek maken met mensen en al helemaal hier met deze mensen.

De dames uit de Nederlandse groep doken de keuken in en maakte een lekker Hollands gerecht voor de hele groep. Het word vroeg donker en koud, dus het vuurtje gaat dan ook al snel aan. Je hebt zonder alles altijd even goed te verstaan echt leuke gesprekken met die mensen en je leert echt een hoop. We waren a…. HET ETEN IS KLAAR!! Leeekkeeerrr!! Goed gemaakt Dames! Heerlijk genoten aan het vuurtje van de lekkere kos.

De avond was echt magisch mooi en leuk. Speaker aan en dansen met z’n allen. Geen schaamte, geen terughoudende mensen, maar iedereen die ging dansen. We begonnen apart en soms in een klein kringetje. Het idee kwam naar boven om een kring te maken en dat werd gedaan. Met z’n allen in een kring en één voor één in het midden dansen. Wat een gezelligheid. En jaja.. Zelfs de verlegen mensen gingen dansen. Onze groot vriend Oom Klaas van bijna 70 deed nog even mee en Ton liet ook zien aan de groep wat hij in petto had. Het valt me op dat alle heupjes van de Afrikaners veel losser zijn. Die mensen zijn allemaal kei soepel en kunnen allemaal dansen. Komen wij aan.. Met onze strakke Nederlandse lichaampjes. Toch wel leuk.

We werden allemaal steeds een stukje vermoeider en we besloten maar lekker te gaan slapen. Matrasjes op de grond, slaapzakjes uit, en slapen. Voor de dames in de woonkamer heb ik nog even een slaapliedje gezongen en zo eindigde de avond. Een super leuke dag. Ik heb echt mega erg genoten.

Slaap lekker!

Groetjes Mart

[wpbgallery id=4547]