Zaterdag 4 Augustus

Hakuna matata… De generator had ‘t begeven, want de gasflessen waren leeg. Daardoor hadden we geen warm water en geen elektriciteit. Hoe bedoel je dat de blanken het beter hebben? . Niemand was aan het klagen en bij kaarslicht hebben we alle 22 Brinta gegeten als ontbijtje. In rijen voor de wc en tandenpoetsen. Gezellige boel dus!

07:15 vertrek naar de Big Hole in Kimberley. In het busje waar Jack in reed stond de radio erg hard want er zaten wel 8 Afrikanen in het busje, gelijk ook heel swingend. Eenmaal aangekomen bij de Big Hole was het even wachten op een bandje. Daarna gingen we door de poortjes en konden we beginnen. Hier kregen we een rondleiding over de geschiedenis en het ontstaan van deze diamantenmijn. Hierna gingen we naar de Shopping-Mall. Echt supergroot overdekt winkelcentrum met vooral kleding. Ennnnnn voor onze lunch.. WIMPY! Een kipburger met cola.. Hoe lekker?!

Supergezellig kletsend met een groepje vrije tijd besteden in de mall. In een groente en fruit zaak hebben wij ons van alles laten vertellen over wat het is, hoe het smaakt en hoe je het bereidt. 13:30 weer verzamelen en naar het Mc Gregor museum (ook Kimberley).

In een van oorsprong sanatorium, was later een hotel en een school. In het museum hadden we een expositie van Nelson Mandela en geschiedenis van Kimberley zelf. Zowel over de dieren en ook de eerste wereldoorlog en…. Belangrijke mensen die in Zuid-Afrika aan de macht waren. Ook een kamer met alle geloven van de wereld en nog veel meer. Veel variatie hier.

Dan weer huiswaarts waarbij we afscheid namen van onze Afrikaanse vrienden, die we morgen weer bij de kerkdienst op straat bij oom Klaas weer gaan zien. Wat een ontroerende, maar super gezellige dag.

Groetjes Esther

Fotoalbum