Zondag 5 Augustus

Voor de broodnodige rust mogen we vandaag (uitslapen) tot half 8. Jippie! De slingers en ballonnen hangen weer in de woonkamer want we vieren de 15e verjaardag van Demi! Het ontbijt is ook speciaal want we ontbijten met yoghurt en muesli. Een echte verwenning na alle papjes die we s’ochtends eten.

Om 09:00 vertrekken we naar de township om naar de kerkdienst te gaan die door oom Klaas en Sanna wordt georganiseerd. Overal om ons heen zijn kinderen en uit de boxen klinkt al heerlijke kerkelijke muziek. Er wordt zelf gezongen door microfoons met begeleiding van een keyboard maar het klinkt niet allemaal even zuiver, halleluja. Wel bijzonder om mee te maken en er wordt veel gedanst en geklapt. Om kwart voor 12 gaan we richting Voorspoed voor koffie met taart.

Om 15:00 komt Ton in z’n camouflagepak aan om ons mee te nemen voor een wildrit/safari in het bakkie (pick-up) . We hopen zebra’s en giraffen te gaan zien. Gelukkig rijdt ton altijd heeeeel rustig zodat we niet al te stoffig worden door al het zand dat opwaait van achter het bakkie. We “spotten” inderdaad een kudde zebra’s en allerlei bokkies en een schildpad die Ruben aanwijst. Ton volop de rem en dan maken we een uitgebreide fotoshoot met het beestje. In het algemene deel van de giraffes, ofwel, de kameelpeerde, zoeken we naar dit mooie dier. We rijden helemaal rond en beklimmen zelfs de berg zodat we van 1300 meter hoogte de vlakte kunnen overzien, maar helaas.. ze laten zich niet zien.

Door naar het huis/trainingsplek van Eye For Others, waar we een “braai” (BBQ) hebben vandaag. Ton geeft een rondleiding met tekst en uitleg van alle energiezuinige snufjes die het huis heeft. Het ligt in ieder geval prachtig! De braai laat ons weer heerlijke smaken ontdekken en na de braai brengt Ton ons terug naar Voorspoed. Het is inmiddels tegen het vriespunt en ook valt de achterklep nog open. Gelukkig blijven Ruben en Esther binnenboord. De sterrenhemel is adembenemend, maar als we thuis zijn, duiken we allemaal meteen ons bedje in. We hebben Afrikaans rood zand in onze haren, oren, mond en neusgaten, maar douchen zit er niet in want we hebben geen elektriciteit en warm water. Dat mag de pret niet drukken, het was weer een bijzondere dag!

Groetjes Brenda en Ruben.

Fotoalbum