5 augustus Emilie (Zaterdag)

In het weekend werken wij niet op het project, maar dan gaan we iets leuks doen. Zaterdag stond er helemaal niets gepland en konden we uitrusten. Echter draaide dit uitrusten snel om in een reddingsactie. Want terwijl vele van ons verzonken waren in een boek begon het om ons heen langzaam te knetteren, wat bleek: het veld stond in de fik. Gelukkig ontpopte de groep zich als ware brandweerlieden en was het probleem snel verholpen. Verder hebben we een wildrit gemaakt, maar de meeste beesies lagen al te slapen.

6 augustus Emilie (Zondag)

Vandaag moesten we om 10 over 7 vertrekken, meer info hadden we niet gekregen. Eenmaal in de safari-auto gestapt hebben vele van ons wat doodsangsten uitgestaan voor de naderende hobbels en de bijbehorende lanceringen. De bestemming van de rit was het huis van Jaco en Christel (De eigenaars van het huis en de safari grond waar we verblijven). Daar konden we zien hoe de geitjes werden gevoerd. Wat was dat bijzonder…

Natuurlijk waren we niet alleen voor geitjes naar Afrika gekomen en hadden we nog een groter plan voor de boeg. Samen met Jaco en zijn werknemers gingen we nog meer diertjes voeren, die iets groter uitvielen dan de gemiddelde geit. Naast dat de vele verschillende bokken (zie foto’s) werden gevoerd, moest er ook een worden ingeënt door een pijl in zijn kont te schieten. Voor scherpschutter Jaco was dit een makkelijk karwei. Nadat alle voederplaatsen waren gevuld en de dieren waren verzadigd, mocht Mart ook zijn shooting skills laten zien. Hij kon er echter niks van en schoot nogal mis.

Hierna hebben we onze tocht vervolgd opzoek naar kameelperden (vertaling: Giraffen). Ondanks hun grootte waren ze moeilijk te spotten en pas toen we een berg getrotseerd hadden zagen we er 2 lopen, waarna we de achtervolging in hebben gezet, wat mooie plaatjes opleverde.

Fotoalbum