Om 6 uur werden we wakker gemaakt door Ton. Iedereen een bak koffie en toen buiten in het zonnetje het ‘goeiemorgengesprek’ gehad. Het ging over jezelf vernederen en worden als een kind. Dat was Mooi! Daarna lekker ontbeten en om half 8 in het busje gesprongen en naar Ritchie gereden. Onderweg nog zebra’s gezien!!!

Aangekomen in Ritchie bij het regenboogproject vlogen de kinderen om onze nek. Wat een bijzonder moment was dat. Ze waren zo blij en uitgelaten. Het was erg leuk om de school en het hele terrein nu in het echt te zien. Na een rondleiding zijn we aan de slag gegaan.

Oom Klaas heeft ons uitgelegd wat we moesten doen en ons op weg geholpen. We zijn begonnen met schuren en stofvrij maken van een gebouwtje daarna de muren in de grondverf gezet. We hebben een boel lol gehad tijdens het werken. Zingen, dansen en schilderen gaat uitstekend samen! Haha! Het was erg fijn om heel praktisch bezig te zijn en op zo’n manier te kunnen helpen met het project.

Toen we terugreden naar ons plekkie hadden we het prachtige plan om zodra we aankwamen lekker te gaan zwemmen. Maar toen we buiten kwamen waaide het ontzettend hard. Die harde wind is echt iets wat we nooit hadden verwacht hier in Afrika. Maar dan moet je echt, ook hier, een dikke trui aan.

Marije: Het was fantastisch om te zien hoe blij die kinderen waren toen we aankwamen. Dankbaar dat we wat voor ze kunnen betekenen.

Daphne: Heerlijk om even met m’n handen te kunnen werken en grappig dat de kids je echt zien als blanke/witte.

Esther: Na alle verhalen van de vorige groep, hebben we eindelijk oom Klaas ontmoet, wat een leuke klusjesman! (PS: ik had het warm, heerlijk die afritsbenen :P)

Liefs Ons….

Fotoalbum