23 juli 2017 Celyne en Noëlla

Vanochtend mochten we uitslapen tot 8 uur. Rustig werden we wakker en konden aan het ontbijt beginnen (voor het eerst met het prachtige uitzicht!). Na het ontbijt konden we onze tassen inpakken, maar we werden al snel terug geroepen, omdat er een zebra gespot was. We konden erg dichtbij komen, wat mooie plaatjes opleverde.
Hierna stapten we de auto in en gingen naar een zwarte evangelische kerk. Dit is totaal anders dan we in Nederland gewend zijn, het swingt de pan uit. In de dienst hield Ton een praatje over de visie van de stichting en hoe de gemeente hierbij een rol kon spelen. Na 2,5 uur was de dienst voorbij en namen we afscheid van iedereen. In de dienst was ook een eeneiige tweeling, hier moesten wij natuurlijk even mee op de foto J. Vervolgens stapten we de auto weer in en gingen we naar een township, dit was erg indrukwekkend. We hebben verschillende mensen mogen ontmoeten en hebben verschillende shacks van binnen gezien. Dit was erg heftig en confronterend. Bijzonder om te zien hoe mensen met kleine dingen blij kunnen zijn en dat wij in zulke luxe leven.

De kinderen uit het township waren zeer enthousiast. Erg leuk om te zien dat het werk van de vorige groepen gewoon doorgaat. De kinderen kenden namelijk nog steeds ‘de Haka’ (dit is een liedje) en zongen nog vrolijk mee met Tsjoe Tjoe Wa van twee jaar geleden. De kinderen kenden het zelfs beter dan wij. We werden nog vrolijk toegezongen in het Afrikaans en vertrokken weer richting ons verblijf. Tussendoor hebben we nog een tussenstop gemaakt bij de school waar we komende weken gaan werken.
We typen dit nu in de zon met een prachtig uitzicht met verschillende dieren op de achtergrond. Straks sluiten we de dag af met een braai en het spelletje weerwolven. Op naar morgen, de eerste echte werkdag.

Fotoalbum