1 juli 2017 Amber

Vandaag waren wij toeristen in Zuid-Afrika. Niet dat ik dat heel erg vond, het was juist wel leuk om even rond te lopen in Kimberley en de trekpleisters te bezoeken, voordat we twee weken aan het werk gaan. De dag begon al heel actief met een bootcamp: Yonder door gerend en een wedstrijdje snelwandelen hoorde daar ook bij (veel vermoeiender dan verwacht, trouwens). Daarna ontbijten en de busjes in om Kimberley te bezoeken.
We kwamen aan bij The Big Hole, het grootste mangemaakte gat in de wereld. Het was gigantisch (ik weet de details niet meer uit m’n hoofd, google het maar). We hebben nog verder rondgelopen daaromheen, en een paar van ons zijn zelfs wezen bowlen (ik ben bij een overtuigende 0 punten gebleven)! We zijn ook met een klein oranje trammetje Kimberley even in geweest, wat ook een erg leuke ervaring was.
Vervolgens zijn we naar Magerfontein geweest, waar we een memorial hebben bezocht van de Boerenoorlog. Nu was niet per se het beeld heel mooi, maar juist de omgeving.
Volgens mij had niemand tot dan toe het gevoel werkelijk in Zuid-Afrika te zijn. Zelfs toen we Kimberley inreden was het nog niet doorgedrongen dat we in een ander continent waren; het had net zo goed Spanje of Frankrijk kunnen zijn. Pas toen we bovenop de heuvel stonden bij het memorial, beseften wij ons dat dit landschap écht Afrika was. Het was heel indrukwekkend. We hebben ook veel wilde dieren gezien en ook struisvogels. Na een lange dag zijn we weer naar huis gegaan en hebben we lekker gegeten. Nu is er tijd voor iedereen om z’n eigen ding te doen. De gitaar zorgt voor een mooie achtergrondmuziek.

P.S. Vandaag mist Daan Biesterbos zijn moeder heel erg.

Fotoalbum