Lieve allemaal,

Vandaag hebben we voor het eerst kinderwerk gedaan in het township(krottenwijk) Rietveel. Het plan was om juist de kinderen die NIET naar school kunnen op te vangen in de community-zaal, die aan de rand van de wijk staat. Om de kinderen op te halen zijn Daphne en een student (die socialworker is in deze township) het township ingegaan.

We hebben daar een half uur rondgelopen om ouders te vragen of ze hun kinderen wilden brengen bij de zaal. Sjonge, het was best heftig om hun leefomstandigheden te zien. Kleine kinderen die op blote voetjes door het glas rennen. Moeders die broodmager zijn en een schare kinderen om zich heen hebben. Kerels die rondhangen en je soms bijna de kleren van het lijf kijken en naar je fluiten.

Toen we terugkwamen en een poos hadden gewacht, hadden we een flinke groep kids bij elkaar. We zijn begonnen met zingen en ze deden allemaal enthousiast mee. Afrikaanse en Nederlandse liedjes. Met elkaar hebben we het verhaal van Noach uitgebeeld. Daarna zijn we activiteiten gaan doen.

Ondertussen werd het drukker en drukker. Op den duur konden we het haast niet meer overzien. Gelukkig hielpen een paar lieve vrouwen uit de gemeenschap ons. Uiteindelijk hebben we ieder kind wat te eten kunnen geven.

Een indrukkwekkende dag.

Gelukkig maakt lieve Irene (onze huis mama)  lekkere ‘kos’ voor ons vanavond! Dan bedenk je je weer hoe dankbaar we mogen zijn!

Esther: In Nederland hadden we allerlei ideeën bedacht om te doen met de kinderen, maar alleen al een ballon krijgen maakten hen blij. Het beeld van een meisje die stralende oogjes kreeg tijdens het zingen blijft me bij. Geluk zit echt in kleine dingen!

Marije: Zo overweldigend wat er allemaal gebeurde vanmorgen. Je ziet moeders die er alles voor doen dat hun kinderen ook wat krijgen, tot in tegenstelling de blije hoofdjes van de kinderen als ze zichzelf geschminkt en al in de spiegel zien.

Daphne: Ik kan eigenlijk niet in woorden uitdrukken hoe het er aan toe gaat in een township..

Fotoalbum