29 Juli 2017 Mart en Emilie

Vandaag was echt een “big” day. We gingen namelijk op pad naar de bekende ”Big Hole” in Kimberly. Toen we er waren kregen we nog een lekker kopje koffie en stukje cheesecake van Ton. Na de mijn sfeer in de openingshal geproefd te hebben stapte we een bioscoop binnen waar een film werd gedraaid over de geschiedenis van de Big Hole. Het was allemaal best indrukwekkend om te zien dat dat met de hand en veel explosieven is gemaakt. Helemaal indrukwekkend was dat Mart een meter de lucht in schoot tijdens de simulatie van de explosieven haha.

Op het platform boven de Big Hole werd zelfs nog een tegeltjes waardige wijsheid bedacht door Emilie en Mart en die luidt als volgt: “De big hole lijkt niet zo diep, maar als je er in springt denk je anders”. Bij de Big hole zat nog een leuk museum waar we nog hebben rondgekeken. Niet alleen de Big Hole was een grote bezienswaardigheid, maar ook het stadje om de Big Hole heen was erg gaaf om te zien. Het was namelijk een soort pittoresk westernstadje in Engelse stijl erg gezellig.

Na de big hole reden we door naar de Magersfontein, waar vroeger een grote veldslag heeft plaatsgevonden tussen de Engelsen en de Afrikaanse boeren. Daar zijn we het bergje opgeklommen en hebben we genoten van onze lunch en het mooie uitzicht. Toen we bij de top waren was daar ook een museum, waar de hele veldslag werd uitgelegd. Ook dat was erg leerzaam, we hebben genoten.

Fotoalbum