Hard op zoek naar een openingszin schrijven we deze blog. Er zijn gewoon geen woorden voor dat er om 6 uur ein-de-lijk geen wekker ging. Aan deze zaak zit wel een luchtje, we hoorden dat de game drive (Safari) van vandaag naar een andere keer verplaatst is. Om 8 uur kwam iedereen dan eindelijk z’n bed uit, trok zijn gezicht in plooi en ging naar het goedemorgengesprek. Hierna zat iedereen redelijk uitgerust aan tafel, van z’n brood met ei te genieten. Doordat er gisteravond geen tijd meer was voor een dagsluiting werd deze als maaltijdsluiting gedaan. Deze werd verzorgd door Pieter en Carola, met als thema “Dienen”. Het Bijbelgedeelte ging over de voetwassing door Jezus. Hierdoor werden we opgeroepen om dienend bezig te zijn. Je zult vaak zien dat je een warm hart ervoor terug krijgt, zo las Hanno ook een mail voor van de vele bemoedigende mails die verschijnen in de mail box van EyeForOthers.  Hierdoor merken we dankbaarheid voor het werk dat we doen.

De bus was dit keer op tijd, dus was het hollen en vliegen richting de bus. Eenmaal in Kimberly aangekomen werden we geïntroduceerd in een christelijke boekhandel “Cum”, deze winkel organiseerde speciaal voor ons een win actie, waardoor sommigen van ons met een gratis boek de winkel verlieten, hierna kon iedereen nog vrij winkelen. Tot kwart voor één bezocht iedereen de nodige winkels en door de oranje polo’s die sommigen van ons droegen kregen we veel bekijks en kregen we vragen van mensen die ook aan het werk of aan het winkelen waren. Hierdoor ontstonden leuke en boeiende gesprekken.

Het volgende programmapunt was lunchen bij een school in Kimberly, hier gingen te voet naar toe vanuit het winkelcentrum. We werden ontvangen door een grote groep jonge mensen, we zongen met elkaar een aantal liederen en uiteraard hebben we ook ons inmiddels bekende projectlied gezongen. Ook hier werd dit leuk ontvangen. De lunch was een broodje vlees met een zoet drankje.

Na deze maaltijd gingen we met z’n allen weer in de bus richting ‘The Big Hole’, het grote gat. Dit is een diamantenmijn, de geschiedenis van van Kimberly. We hebben het ‘grote gat’ en de ondergrondse mijnen (die nagebootst waren) bezocht, we kregen hierbij uitleg van een gids en een film die we van te voren te zien kregen, dit ging over de geschiedenis van Kimberly. Buiten was een soort open lucht museum, waarin een soort oud dorpje nagemaakt is, wat Kimberly voor moest stellen in de tijd van de diamanten vondst. Hier werden veel groepsfoto’s gemaakt.

Hierna was het grote programma van vandaag afgelopen en gingen we met de bus terug. Thuis lag het geslachte schaap al in de pan, we hebben dit om 7 uur rond het vuur opgegeten. Bij deze maaltijd waren ook een aantal gasten, in het bijzonder 2 gasten uit Korea, we hebben met ze gegeten, gepraat, gezongen en gebeden. Hierin zien we ook weer dat huidskleur geen verschil maakt, ook al ben je bruin, blank of ‘yellow’, zoals de zendeling uit Korea opmerkte, het maakt niet uit. We hebben allemaal het zelfde bloed nodig, het bloed van de Heere Jezus Christus.

’s Avonds werd voor degene die wilden een voorbereiding op het Heilig Avondmaal gehouden, omdat er morgen tijdens de kerkdienst een Heilig Avondmaal wordt gevierd. We kijken hierna uit, en we hopen hierin de Afrikaanse cultuur hierin mee te mogen maken. Voor de anderen was er nog een gezellig avondje bij het kampvuur, of zwoegen aan dit blog J

Namens de groep willen wij Mathilde de Rooij feliciteren met haar verjaardag, zie de foto van donderdag die we speciaal voor deze gelegenheid gemaakt hebben en een extra kusje van Sebas z’n team; zie foto vandaag!

Zo meteen gaan we allemaal naar bed en we zijn blij dat we moargenvrog weer kunnen uutslapen….. welterusten en slaap lekker!

Inspiratiebronnen: Pauline Pors en Rianca Heij.

 

IMG_2048 IMG_2061 IMG_2072 IMG_2086 IMG_2095 IMG_2097IMG_2106 IMG_2111 IMG_2131 IMG_2208 IMG_2225 IMG_2231DSCN7183 IMG_2297 IMG_2306 IMG_2333 IMG_2350