Door: Ton van der Smit projectmanager Eye For Others

We hebben weer veel gedaan de afgelopen tijd. Ons team in Ritchie is heel goed bezig geweest met het groepje van ca 20 kinderen. Veel hebben ze geleerd van Esther en ook Antoinette heeft hier en daar advies en sturing gegeven. Uiteindelijk zijn er op 25 november 5 kinderen ‘gegradueerd’: Dat wil zeggen, ze zijn de laatste maand bij ons op de kinderopvang en gaan na de zomervakantie naar de lagere school. Deze kinderen hebben bijna geen leerachterstand, omdat ze op een goede manier bijgespijkerd zijn en veel geleerd hebben het afgelopen jaar. Van een onderwijzeres op de lagere school hoorde ik dat het groepje kinderen wat verleden jaar gegradueerd zijn, het beste presteren in de klas. Dat is een groot compliment voor ons team. De graduatie vond plaats bij Felicia die een gastenhuis heeft. Zij heeft haar terrein en zwembad ter beschikking gesteld. Na de graduatie kregen de kinderen lekker eten en een ijsje toe. Ook waren er cadeautjes. Amelia had voor ieder kind een zakje gemaakt met allerlei leuke en lekkere dingen. Dit was een grote verrassing voor allemaal.

Inmiddels heeft Dorothy na onze ondersteuning van een aantal jaren geleden voldoende geld verdiend en heeft op eigen kracht een nieuwe CD gemaakt. Arnold heeft het ontwerp gemaakt van de poster en die gesponsord. Echt top.

Tenslotte nog even langs de dames van de Helpende handen, die nog steeds heel erg actief zijn. Zij maken nu een hele stapel placemats en schorten, die ik dan 16 december meeneem naar Nederland. We kunnen ze dan verkopen in een kraam bij een paar evenementen waar we de komende tijd bij zijn.

En natuurlijk moest ik even een foto nemen van Oom Klaas, die heel erg trots is op ZIJN groentetuin. Dat mag hij ook, want het ziet er fantastisch uit. Josephine vertelde dat de kinderen elke dag verse groenten hebben gegeten.

Er gebeurt zoveel moois in Ritchie, we zijn er dankbaar voor.

Gebruik de QR code of deze link