Zowel gisteren, alsook vandaag was ik meer aan het werk aan de “buitenkant”. Gisteren hebben we de container van Agape uitgeruimd. Agape is een organisatie die zich bezig houdt met de rehab van verslaafden. Zij hebben een container op het Regenboogproject 2.0 staan en wij hopen allemaal dat dit steun kan bieden aan de verslaafden in Ritchie….Mensen die geen geld hebben om een intern afkick programma te volgen.

Ook nog wat schaduwnetten gespannen en ik heb een “deurtje” gemaakt voor de ingang van de tuin. Gewoon een “rolgordijn” van schaduwnet, maar “het lyk baie mooi”. Dan nog de overige 2 balkjes (laten) zagen, zodat ik de blokjes kon schuren. Beide leslokalen hebben nu voldoende blokjes om te spelen, tellen en bouwen.

Vandaag hebben we de grote tractorbanden een stukje verplaatst, zodat Oom Klaas nog een klein stukje grond heeft voor de meloenplantjes. Daar moest dan ook weer schaduwnet tegenaan; niet tegen de vogeltjes, maar tegen de kinderen…hahaha! De banden hebben Daniël en ik vervolgens geverfd. En zo was er weer een dag nuttig besteed! Wij hadden nog wat wortels over en die gaf ik aan de kinderen tijdens de “snack- tijd”, bij ons is dat het fruitmoment…..helaas ging het zakje chips en de lolly er nog gewoon achteraan.

Na 14.00 uur liep Daniël met ons mee om een paar kinderen thuis te bezoeken. We maakten kennis met de mamma’s en oma’s. Iedere shentie werd vol trots aan ons getoond. Natuurlijk wilden ze allemaal nog wel op de foto! Het is voor ons toch weer duidelijk geworden( wat we eigenlijk al wisten) dat wij in Nederland met al onze luxe, nog zo kunnen zeuren en klagen (om niks). Nooit écht tevreden zijn. En dat terwijl ze hier gelukkig zijn met wat ze zelf hebben gebouwd, zelf hebben kunnen kopen of maken. Natuurlijk zoeken zij ook geld en werk; maar hun berusting is bewonderenswaardig!