Vandaag werden we warm verwelkomd door de kinderen die op ons stonden te wachten. Na de ‘drukkies’ wachtte een andere verrassing: allebei de begeleiders waren niet op het project. Van de een wisten we al dat ze vanochtend weg zou zijn en de ander kreeg gister een belangrijk telefoontje, waardoor ook zij er niet kon zijn. Hierdoor kwamen Annelie en Janneke voor de klas te staan. Gelukkig hadden we wel hulp van een moeder die gisteren ook al een dag had meegelopen.

Bij de jongste groep hebben we na de pap een werkblad gemaakt en met blokjes gespeeld. Ook hebben we liedjes gezongen, geteld en getekend. Het was een drukke bedoening in de klas. De kinderen zaten elkaar regelmatig in de haren en de schoenen lagen verspreid over de grond. Gelukkig was het mooi weer en konden ze lang buiten spelen.

Ook in de oudere groep was het erg druk. Hier werd vandaag weer geoefend met het schrijven van de tien, dat gaat al heel erg goed! Aan het einde van de ochtend hebben de kinderen met blokjes gespeeld en puzzels gemaakt. ’s Middags heeft Annelie een boekje voorgelezen en met de kinderen wat liedjes gezongen. Vandaag leerden ze voor het eerst ‘In de maneschijn’, ze genoten duidelijk van het nieuwe liedje en de gebaren die daarbij horen.

Esther was ondertussen buiten bezig, zij had van tevoren (in Holland) al bedacht dat ze een zand/ watertafel wilde bouwen. En zo geschiedde…samen met Ton, Daniël en Oom Klaas werd de tafel gemaakt. Toen Esther hier pas was, was er een oudermeeting geweest en alle ouders hadden op de kleine stoeltjes gezeten of op de drinkwatertank… Ze bedacht dat er ook planken aan de buitenkant van de containers gemaakt konden worden, die dan als bank en ook als tafel kon dienen. En ook dit idee kwam vandaag af! Iedereen was baie trots op elkaar!

Esther, Annelie en Janneke