Blog 17-08-15

Je zou zeggen na ruim twee weken heb je alles wel gehad. Zit je eindelijk in een luxe hotel, en denk je lekker uit te kunnen rusten van twee weken hard werken op de bouw. Helaas… om 4:30 kregen we een wake-up call en moesten we er weer uit. We begonnen met een Goedemorgen-gesprek, niet iedereen stond er om te springen op de vroege ochtend, maar het hoort er bij. Na het goedemorgen gesprek gingen we de bus in om na een rit van twee uur aan te komen bij Pilanus berg.

Tijdens de busreis hebben we een ontbijt genuttigd die we ’s ochtends bij het hotel meegenomen hadden. Aangekomen in Pilanusberg stonden er drie Safari voertuigen op ons te wachten, vandaag stond er namelijk een game drive op het programma. We hebben ons opgesplitst in drie groepen en we zijn aan de game drive begonnen. Zoals elke dag was het ook vandaag weer heerlijk weer. We vertrokken met de voertuigen het Nationaal Park in om wild te gaan spotten. Na een paar minuten hebben we de eerste nijlpaarden al gespot, helaas zijn deze beesten erg lui en hebben we ze alleen maar op een hoopje zien liggen. We hebben totaal drie uur lang door het park gereden en hebben erg veel gezien. De beesten kwamen allemaal erg dicht bij de auto’s, en ze leken zich weinig van ons aan te trekken. Erg mooi om te zien! We hebben de volgende dieren gezien: Wilde zwijnen, herten, springbokken, koedoe’s, gnoe’s, zeebra’s, nijlpaarden, neushoorns, giraffen, impala’s, olifanten en allerlei vogels. We hadden gehoopt dat we ook nog leeuwen zouden zien, en die kans was ook zeker aanwezig. Helaas waren de leeuwen ons niet goedgezind en hebben we ze dus ook niet kunnen spotten.

Na de game-drive zijn we met z’n allen de bus in gegaan om naar de Lebone II school te gaan die gebouwd is door de koning van de Royal Bafokeng Nation. Deze koning is de zoon van koningin Moeder (Memogolo), deze vrouw is tijdens de ‘Bike for others’ en de ‘Voice for others’  bij ons in Nederland geweest. Haar persoonlijke assistent Tubi heeft ons een lunch aangeboden. Deze lunch hebben wij in de bus opgegeten omdat we snel weer door moesten naar de volgende bestemming.

De volgende bestemming was Heartbeesport Dam, (The Chameleon) op deze locatie is een grote overdekte markthal met allemaal typische afrikaanse producten. Iedereen is hier flink aan het shoppen geweest om souvenirs in te slaan voor het thuisfront. De handelaren onder ons konden hun hart hier ophalen, als je goed je best deed kon je de meeste spullen voor ongeveer de helft van de vraagprijs meenemen. We hadden in deze hal allemaal ons oranje shirt aan en dit zorgde voor ons als deelnemers voor veel opdringerigheid door de verkopers. Als je niet oppaste werd je elke kraam ingetrokken en smeerde de verkopers je van alles aan.

Vanavond staat de bonte avond op het programma, we hebben in groepjes stukjes bedacht over allerlei thema’s. Het belooft een leuke avond te worden.

Blog geschreven door Eric Rietveld en Martyn Joosse