Door: Esther Kelder coördinator backoffice Eye For Others.

Beudene Daycare.

In Bloemfontein is een daycare gevestigd voor gehandicapte kinderen en jong volwassenen. Beulah is 27 jaar geleden begonnen met opvang aan huis. Inmiddels heeft haar man een stuk grond gekocht en er een loods opgezet voor Beulah waar ze nu 130 cliënten opvang biedt. Er zijn een aantal vrijwilligers die haar daarbij ondersteunen. In februari van dit jaar waren wij daar ook en er kwamen toen in de tunnelkas boxen te staan om groenten te verbouwen. De boxen zijn op sta hoogte, zodat de cliënten niet hoeven te bukken toch kunnen meehelpen met zaaien, onkruid wieden en oogsten van de groenten.

Nu staan deze bakken vol met kool, sla, spinazie en bieten. Er zijn onlangs 11 boxen geplaatst waar nog grond in moest, de compostgrond werd met een bakkie (pick-up) gebracht. Tithoe, Andries, mama en ik hebben het steeds naar  de kas gebracht. De eerste dag waren mama en ik te vinnig van start gegaan, we hadden ’s avonds last van onze rug. Gelukkig hadden we de Aloë Heat en de Local Applicator mee.

De 2e dag was Andries er ook en hadden we een systeem : “ Ek skep; hulle krui en gooi in; en mama hark”. Dit was een baie goed systeem, en dit was lief vir ons rug. De 3e dag was ik alleen met Tithoe en dus schepten we samen, kruiden we samen en gooiden we de kruiwagen samen leeg. We hadden leuke gesprekken.

En mama…? Mama zat de 3e dag in een koude kamer voeten te masseren van de vrijwilligers, Beula zelf en 2 cliënten. En cadeautje voor hen en hulle het dit baie geniet!