Door: Jeannette Donken.

We vertrokken zaterdag avond om 20.00 uur vanuit Brussel om via Zürich naar Johannesburg te gaan. De reis verliep heel voorspoedig. Bij aankomst op de luchthaven werden we gelijk ondergedompeld in de Afrikaanse cultuur. Het wachten op de huurauto maakten dat we gelijk in de ruststand belandden. Het duurde wel twee voordat we de auto’s uiteindelijk kregen. Eenmaal onderweg verliep het eerste stuk heel voorspoedig. Onderweg konden we genieten van het steeds veranderende landschap en de prachtige luchten. Na drie uur zijn we gestopt voor een welverdiende lunch. Vol goede moed gaan we weer op reis voor het laatste stuk op weg naar Voorspoed.

Het begint te regenen en de bliksem is niet van de lucht. Tegelijk begint het donker te worden. De weg wordt veel slechter en we zigzaggen om de grote graten in de weg. Onze tank wordt ook steeds leger en er wordt hard gerekend of we het wel gaan halen. Uiteindelijk komen we om half negen aan. We rijden door het hek en komen aan in het mooie natuurpark waar we overnachten. Door de donker kunnen we de omgeving niet zien, maar dat komt morgen wel.
Antoinette ontvangt ons hartelijk en we zingen voor haar. Vandaag is ze nl jarig ! Ze heeft heerlijke taart voor ons gebakken, die we met liefde oppeuzelen, wat een feest.
We verdelen de slaapkamers en richten deze in. Het is erg warm en we besluiten om buiten bij de vuurplaats een wijntje te drinken en wat snacks te nuttigen. Daarna zoeken wat mensen de douche op en kruipen hun bed in. Een reis van 32 uur, hakt er best wel in. Om half twaalf ligt iedereen plat en is iedereen in rust.