Door: Arnold Dubbelman (IT manager Eye For Others)

Eye For Others werkt al jaren samen met het Technasium op het Veluws college Walterbosch. Toegegeven, een medewerker van Eye For Others is docent op deze school. De samenwerking en de communicatie verloopt daardoor vlekkeloos en in korte lijnen. Toch is dat niet de belangrijkste reden dat we ieder jaar meedoen: het is mooi om de betrokkenheid van leerlingen bij de projecten te zien. Tijdens de introductie merk je het al: een ander land een andere cultuur, immense problemen. Maar ook een prachtig land met veel ruimte en een unieke cultuur. De aandacht van de leerlingen is groot, ze gaan enthousiast aan het werk en hebben het gevoel het ‘ergens voor’ te doen. Leerlingen uit hogere klassen zaten bij de presentatie en wilden ook graag iets doen met ontwikkelingswerk.

In de nieuwe opdracht moesten de leerlingen een politiepost ontwerpen in het meest afgelegen gedeelte van het township. Al snel kwamen er nieuwe invalshoeken: een EHBO-post, een brandalarm, een opvang voor verslaafden die al dan niet overlast veroorzaken. Het resultaat heeft ons niet teleurgesteld. Het niveau was hoog, met getailleerde maquettes en schematische tekeningen hebben leerlingen hun werkstukken gepresenteerd. Aanbevelingen waar we zeker iets mee kunnen.

Zowel als docent en als medewerken van Eye For Others is dit wat ik graag zie: gemotiveerde leerlingen met het hart op de juiste plaats die zich voor een goede zaak inzetten door creatief en out-of-the-box te denken. De toekomst zie ik niet zo somber in…