A. (Ton) van der Smit

Bestuur, functie: voorzitter

Ton is geboren op 7 april 1952 te Moordrecht en woont in Apeldoorn. Hij is 20 jaar werkzaam geweest bij de Rijkspolitie, daarna manager van een bungalowpark en eigenaar van een facilitair bedrijf. Sinds 2005 was hij (interim) manager van facilitaire projecten en ging in 2012 met (vervroegd) pensioen.

Vanaf jonge leeftijd is Ton al betrokken in kerkelijk jeugd- en jongerenwerk. In 1992 en 1993 was hij actief in een project in Albanië, waar hij met een groep van ca 40 jongeren de kinderafdeling van een ziekenhuis in Pogradec hebben vernieuwd en heringericht.

Toen hij met zijn gezin in 1996 op familiebezoek was in Zuid-Afrika, zag hij de hulpeloze toestand en de gevolgen van aids in townships van Zuid-Afrika. Onmiddellijk was er een connectie en sinds die tijd is hij actief met ontwikkelingsprojecten in townships rond Rustenburg, North-West Province, en in de Karoo Noord-Kaap, Zuid-Afrika.

Mijn motto: “Touch people, touch hearts”

L.A. (Lourus) Riemens

Bestuur, functie: penningmeester

ik ben Lourus Riemens en in het dagelijks leven werkzaam binnen de Universiteit van Utrecht. Mijn aandachtgebieden hebben betrekking op financiën en control. Voordat ik drie jaar geleden bij deze mooie universiteit begon, was ik werkzaam als Manager Control bij meerdere lokale Rabobanken.

In een grijs verleden heb ik de HEAO-Accountancy opleiding gedaan aan Hogeschool Windesheim in Zwolle, de basis voor mijn loopbaan. Circa tien jaar geleden bood de Rabobank mij de mogelijkheid om de Executive MBA te gaan doen aan de Universiteit van Maastricht. Tijdens deze periode leerde ik met een bredere scoop kijken naar mijn loopbaan en de maatschappij. Niet alles draait om carrière, geld en succes. Ik probeer een mens van waarde te zijn in plaats van een mens van succes.

Naast mijn werk ben ik actief in meerdere bestuursfuncties, waaronder stichting Eye For Others en stichting Kledingbank Wageningen e.o. Vrijwillige betrokkenheid bij dit soort organisaties is een invulling van mijn persoonlijke visie op die bredere scoop.

In de regel kom ik jaarlijks op het Afrikaans continent. Ik heb mogen reizen van Noord Kenia tot Zuidelijk Zuid-Afrika en van Mozambique tot Namibië. Reizen waarin ik een grote diversiteit aan wild heb gespot  en gefotografeerd, maar vooral ook mooie mensen heb mogen ontmoeten.

Mijn motto: “Ik wil een mens van waarde zijn en niet van succes”

D. (Demi) Kelder

Bestuur, functie: secretaris

.Mijn naam is Demi Kelder. Ik ben 19 jaar oud en studeer aan de HAN in Nijmegen. Ik ben tweede jaar student International Social Work.

2018 was het eerste jaar dat ik mee ging met Eye For Others. Naast dat ik een wereld van verschil zag met Nederland heb ik er ook enorm veel mogen leren. Verschillende normen en waarden had ik al snel ontdekt. Jouw aanwezigheid was het gene wat het meest gewaardeerd werd. De dankbaarheid en de stralende kindergezichtjes zou mij altijd bij blijven.

Mijn motto: “Kijk vooruit”

E.M. (Esther) Kelder

Backoffice medewerker, functie: secretaresse

Mijn naam is Esther Kelder; in 2018 ben ik met mijn gezin voor 3 weken naar Ritchie gegaan om daar vrijwilligerswerk te doen met de stichting Eye For Others.

Eye For Others werkt vanuit “Circulaire Ontwikkelings Versterking” : zij en wij versterken elkaar! En dat is precies wat ik zocht: Samen met de lokale bevolking werken aan een betere toekomst zoals zij dat zien en willen.

Zowel de bevolking aldaar, alsook Eye For Others zijn in mijn hart gebleven en ik ben trots dat ik mee mag denken in deze organisatie.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als onderwijsassistent bij een basisschool (groep 3 en 4) en pedagogisch medewerker bij de (sport) BSO.

Mijn motto: “Stenen hoeven niet even groot te zijn om iets te kunnen bouwen. Het kleinste steentje voegt al iets toe!”

A. (Arnold) Dubbelman

Backoffice medewerker, functie: technisch beheer

Mijn naam is Arnold Dubbelman. Ik ben docent in Apeldoorn.  Toen ik in 2015 met mijn zoon met Eye For Others naar Afrika ben geweest, had ik maar een droom: “Ik zou graag willen dat mijn leerlingen zien wat ik nu zie”

Deze droom is uitgekomen. Een jaar later heb ik dezelfde reis gemaakt met 20 leerlingen.  Dit was een van de mooiste ervaringen in mijn leven. Mijn stelling is dat de jeugd deugt en dat wij als volwassenen het juiste voorbeeld moeten geven door het goede aan te leren en te wijzen op de dingen die werkelijk waarde hebben.

Het concept van Eye For Others: Circulaire Ontwikkeling Versterking spreekt mij enorm aan: naar elkaar luisteren, elkaar versterken maar vooral van elkaar leren! Als docent is dat mijn hoogste doel in het onderwijs en mijn motivatie om me in te zetten voor Eye For Others.

Mijn motto: “Als toekomstige generaties ons herinneren, moeten ze zien dat we de wereld mooier hebben gemaakt”

Medewerkers EFO Zuid-Afrika

  • Klaas Shuping | voorzitter

  • Vacant | penningmeester

  • Leah Lawane | secretaris

  • Ton van der Smit | projectleider