bron: netwerk24.com Volksblad Zuid-Afrika Siska Martin 20 Mei 2020 (vertaald uit het Afrikaans)

Dankzij donaties uit Nederland zijn afgelopen week in totaal 40 voedselpakketten met voldoende voedsel voor vier weken uitgedeeld aan families in de gemeenschap van Phelindaba in Ritchie in de Noord-Kaap.

Ton van der Smit, projectleider en oprichter van Eye for Others uit Apeldoorn, zegt dat de organisatie heeft gezien hoe groot het voedseltekort hier is en hoeveel erger het zal zijn door de pandemie van Covid 19.
‘We begonnen meteen met het plannen van onze mensen in Zuid-Afrika, onder leiding van Amelia Davis en Klaas Shuping, om voor voedsel te zorgen.’ Amelia kocht voedsel in Zuid-Afrika met geld dat Ton in Nederland inzamelde. Ton heeft nu ook samen met vrienden in Bloemfontein 3.000 kg bonen gekocht. De bonen worden ook verwerkt tot voedselpakketten voor mensen in nood in Bloemfontein en Ritchie.
Hij zegt dat dit eigenlijk nog maar het begin is van een ontwikkeling in Phelindaba om met de lokale bevolking moestuinen aan te leggen en hen te leren dat je gemakkelijk zelf groenten kunt voorzien. “De eerste 20 moestuinen zijn al gestart en mensen realiseren zich welke mogelijkheden ze voor zichzelf kunnen creëren.”

Kinderen die er afgelopen week bij waren toen hun ouders een voedselpakket kregen.
Foto: Verskaf

Ton zegt dat ze gedurende de blokkade hulp blijven bieden. Eye For Others is al 25 jaar actief in Zuid-Afrika met projecten ter ondersteuning van de gemeenschap. De focus ligt op vrouwen en kinderen en het verstrekken van vaardigheden aan met name kinderen. Volgens Ton moeten de omstandigheden waarin de kinderen leven worden verbeterd. Hierdoor kunnen ze verstandige toekomstige beslissingen nemen als ze volwassen zijn. ‘Hij of zij zal dan hard werken en beseffen dat het resultaat niet afhankelijk is van anderen – niet van hun vrienden, pastors, leraren en hun ouders.’ Ton heeft samen met zijn team van Eye For Others al veel projecten gedaan in Koster, Rustenburg, Douglas en de afgelopen vijf jaar in Ritchie. Vlak voordat de pandemie uitbrak, waren de plannen gereed, was er al materiaal gekocht en waren er donaties ontvangen om een ​​kleuterschool in Ritchie op te zetten. Stuur een e-mail naar vraag@EyeForOthers.nl voor meer informatie.

Klik hier voor een link naar het origele artikel.

Intussen zijn we nu bezig om de volgende 60 voedselpakketten in te kopen. Giften kunnen overgemaakt worden naar:

NL15 RABO 0129 3936 14 O.v.v. Voedselvoorziening Ritchie

 

 

Doneer ook