Ik ben van 30 november t/m 4 december te gast geweest bij Professor Erwin Schwella, samen met mijn vriend Johan Bean (generaal van de South African Police Service, groot kluster Kimberley. Johan had ook een 14-tal collega’s uitgenodigd, stuk voor stuk afdelingshoofden van speciale onderdelen.

Het thema van de drie daagse was integriteit in alle organisaties. Het waren bijzondere dagen met bijzondere mensen en bijzondere ontmoetingen. Een paar wil ik graag noemen. Dr. Motsamai Molefe CEO of Society Institute and the Centre for Leadership Ethics in Africa. Hij had een schitterend betoog over de samenhang tussen UBUNTU (ik ben omdat wij zijn) en integriteit. Hij vertelde kort samengevat (zie ook de foto’s) dat als je werkt in een organisatie wat gericht is op het belang van de gemeenschap en in ieder geval als dat gericht is op het welzijn van mensen en jou focus is ook maar een beetje I or ME or MYSELF (dus niet I, me AND myself) dan ben je niet integer.

Daarnaast ontmoette ik Dr. Marée Biljohn, Senior Lector of the University of the Freestate in Bloemfontein. Zij komt in januari samen met een vriendin (die onderwijzeres is) naar Ritchie om te kijken of er samenwerking mogelijk is tussen Eye For Others, Moving Forward en Universiteit van Bloemfontein, wellicht ook contacten met Universiteit van Kimberley.

Tenslotte was onze gastheer Professor Schwella en zijn vrouw een inspirerende gastheer en gastvrouw. En tijdens onze gesprekken ontdekten we weer dat we al veel gemeenschappelijke kennissen en vrienden hadden.

Na een periode van spanning en veel onheil, had ik deze dagen weer even nodig om bij te tanken en weer energie op te doen voor de toekomst. MOVING ON – MOVING FORWARD

zie https://www.eyeforothers.nl/doneer/

Ton van der Smit